Medic de la Spitalul Militar Central, acuzat de DNA că a primit bani și bijuterii pentru intervenții chirurgicale și examene de specialitate

Șeful secției de chirurgie de la Spitalul Militar, Alexandru Florin Săvulescu, a fost pus sub control judiciar.

Un medic militar este acuzat de procurorii DNA că ar fi primit de la mai multe persoane bani și bijuterii pentru intervenții chirurgicale și consultații de specialitate, potrivit stiripesurse.ro. Este vorba despre Alexandru Săvulescu, şef al Secției Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central, care a fost pus sub control judiciar.

Șeful secției de chirurgie de la Spitalul Militar, Alexandru Florin Săvulescu, este acuzat de procurori că ar fi luat mită pentru efectuarea, anul acesta, de intervenții chirurgicale și a unor examene de specialitate

Procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, dispunând măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile împotriva lui  Alexandru Florin Săvulescu. Medicului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

 Conținutul integral al comunicatului DNA

”SĂVULESCU ALEXANDRU-FLORIN, la data faptelor șef al Secției Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ,,Dr. Carol Davila” – București, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.În ordonanța procurorilor militari se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2022, inculpatul Săvulescu Alexandru-Florin, medic militar la spitalul de urgență menționat mai sus, ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani și bijuterii, în legătură cu intervențîi chirurgicale și examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiați ai acestora.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, între care: să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar, să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta. De asemenea, inculpatului Săvulescu Alexandru-Florin i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

https://zi

Furturi de motorină și de material lemnos, folosite la construcția Autostrăzii Transilvania

Articolul precedentO banală pereche de căști a ajutat la găsirea unui bebeluș răpit
Articolul următor Voucherele sociale ar putea fi acordate doar românilor extrem de săraci