Voucherele sociale ar putea fi acordate doar românilor extrem de săraci

Propunerea vine din partea Comisiei Europene.

 Mai puțini români care au venituri modeste vor primi vouchere sociale, potrivit recomandărilor venite din partea Comisiei Europene. Anunțul a fost făcut de către ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, care a precizat că vor exista mai puține categorii de beneficiari.

Marcel Boloș a mai declarat că, din punctul de vedere al Comisiei Europene, persoanele care au veniturile peste pensia minimă socială nu fac parte din categoria socială de sărăcie extremă

„Demersurile pentru ceea ce înseamnă prelungirea valabilității voucherelor sociale îl facem, dar cred eu că nu vor mai fi voucherele acordate pentru toate categoriile de beneficiari de până acum, adică cei care au veniturile peste pensia minimă socială sunt considerați, din punct de vedere al Comisiei, că nu fac parte din categoria socială de sărăcie extremă”, a spus ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.


 Potrivit ministrului Marcel Boloș, familiile vulnerabile vor primi în continuare vouchere sociale, acesta subliniind faptul că 63.000 de persoane nu au mai putut folosi cardurile deoarece nu au declarat veniturile „Pentru aceea am făcut verificarea, împreună cu ANAF. Sunt vreo 63.000 cărora le-am retras cardurile ca urmare a cumulării veniturilor”.

Cuantumul pensiei minime sociale este de 1.000 de lei

 Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari, respectiv pensia minimă, a fost de 1.148.130 în luna iunie 2022, cu 1.800 de persoane mai puţin comparativ cu luna anterioară, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP). Dintre aceştia, 1.023.476 erau pensionari din sistemul public, iar 124.654 erau pensionari proveniţi din fostul sistem de pensii al agricultorilor.

Premierul Nicolae Ciucă,a declarat, luni, că în PNL s-a discutat despre ”decizia de a susţine continuarea programului de asigurarea a voucherelor de 50 de euro la două luni de zile”. ”Acele vouchere pe care le-am asigurat în semestrul II şi vrem să propunem să fie asigurate şi anul viitor, de asemenea în funcţie de evoluţie să susţinem şi să discutăm în coaliţie acel one off aşa cum a fost asigurat şi la începutul anului acesta”, a arătat el.

O banală pereche de căști a ajutat la găsirea unui bebeluș răpit

Articolul precedentMedic de la Spitalul Militar Central, acuzat de DNA că a primit bani și bijuterii pentru intervenții chirurgicale și examene de specialitate
Articolul următorCiucă vine cu lămuriri: ”Voucherele sociale trebuie să fie asigurate şi anul viitor”