Foto: OMS
Foto: OMS

 Odată cu venirea sezonului rece, a crescut numărul cazurilor de infecții virale la copii. Astfel, medicii avertizează că un val neobișnuit de pneumonie se semnalează în spitalele de copii din România, fiind un fenomen neobișnuit pentru această perioada a anului, potrivit antena3.ro.

Imunitatea scăzută a organismului conduce la îmbolnăviri

Potrivit declarației dr. Beatrice Mahler, manager al Institutului ”Marius Nasta” din București, există o imunitate scăzută, foarte mulți paciențicu boli cronice renunțând la tratament, copiii fiind expuși la infecții virale. Aceasta a atras atenția asupra faptului că persoanele în vârstă sunt cele mai expuse la îmbolnăvire, deoarece au imunitatea scăzută.

„Este într-adevăr o creștere a numărului de pacienți care vin cu pneumonii și constatăm, pe lângă faptul că au pneumonie și sunt forme atipice, agenți patogeni pe care noi i-am întâlnit anterior pandemiei. Există o imunitate scăzută, foarte mulți pacienți cu boli cronice au renunțat la tratament. Ca noi toți, și copiii sunt expuși la infecții. Din fericire, copiii sunt expuși la infecții virale. Șansa ca o infecție virală să treacă și să se rezolve, în cazul în care copilul are o imunitate bună, este mult mai mare comparativ cu adultul, unde cred că grija trebuie s-o avem tot către cel vârstnici”, a declarat dr. Beatrice Mahler, manager al Institutului ”Marius Nasta” din București.

Pneumonia este o afecțiune inflamatorie a plămânilor care afectează în primul rând micile cavități cu aer cunoscute sub denumirea de alveole

De obicei, este provocată de o infecție cu virusuri sau cu bacterii și mai rar, de alte microorganisme, de anumite medicamente și de alte afecțiuni, cum ar fi bolile autoimune.Simptomele tipice includ tuse, durere în piept, febră și respirație grea. Instrumentele de diagnosticare includ radiografia și cultura sputei. Pentru prevenirea anumitor tipuri de pneumonie sunt disponibile vaccinuri. Tratamentul depinde de cauza subiacentă. Pneumonia bacteriană presupusă se tratează cu antibiotice. În cazul în care pneumonia este gravă, persoana afectată este în general internată în spital.

Anual, pneumonia afectează aproximativ 450 de milioane de persoane, șapte procente din populația totală a lumii și provoacă 4 milioane de decese

Deși pneumonia era considerată de William Osler, în secolul al XIX-lea, drept „principala cauză de deces”, introducerea, în secolul al XX-lea, a terapiei cu antibiotice și a vaccinurilor a contribuit la îmbunătățirea ratei de supraviețuire. Cu toate acestea, în țările în curs de dezvoltare, precum și în rândul persoanelor foarte în vârstă, foarte tinere sau care suferă de boli cronice, pneumonia rămâne principala cauză de deces.

Dosar penal după cazurile de toxiinfecție alimentară apărute la o nuntă din județul Brașov

Articolul precedentTrofee de cerb, capră neagră, căprior și mistreț găsite acasă la un bărbat din Sibiu. A fost amendat și i s-a interzis să folosească arme letale
Articolul următorNumărul școlilor care oferă masă caldă elevilor, majorat de către Ministerul Educației