Foto: Facebook/Lantmännen Unibake
Foto: Facebook/Lantmännen Unibake

Compania Lantmännen Unibake din România este renumită pentru producția de chifle, hamburgeri şi hot-dogi, produse destinate inclusiv pentru restautantele McDonald’s.

În momentul de față, producătorul are în vedere o investiție de la zero într-o unitate de producţie în judeţul Ilfov.

În noua fabrică, Lantmännen Unibake va produce, alături de chifle, multe alte specialităţi din pâine

Conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, investiţia se ridică la circa 447 de milioane de lei (în jur de 100 milioane de euro).

În acest context, compania a depus o cerere pentru un ajutor de stat de 126.5 milioane de lei, pe schema H.G. nr 807/2014, care are ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

În anul 2016, grupul a intrat pe piața din România și a preluat o parte din activele fostei fabrici Titan din Pantelimon (judeţul Ilfov).

În acest an, producătorul intenţionează să deschidă a doua unitate de producţie, pe plan local.

Directorul companiei: ”Investiţia este planificată să fie încheiată în 2026-2027”

În această nouă unitate vom produce specialităţi premium din categoriile de pâine. Această investiţie atrage după sine angajarea unui număr de aproximativ 300 de noi angajaţi. Investiţia este planificată să fie încheiată în 2026-2027“, a declarat Viorel Ognean, managing director la Lantmännen Unibake România, potrivit Ziarului Financiar.

Articolul precedent22 de lei: banii pe care i-a primit un profesor evaluator la examenul de Bacalaureat
Articolul următor10 ani închisoare cu executare pentru un traficant de droguri. Substanțele pe care le-a vândut au dus la decesul unui consumator
Jurnalist full-time / Pesimist part-time