Ploieștiul este raiul familiilor bine instalate în administrația publică. Soți, unchi, nepoate, veri, dacă studiezi organigramele instituțiilor publice din Ploiești și din Prahova vei constata că vorbim despre o imensă familie. Foarte greu cineva bine pregătit profesional, dar fără rude suspuse, are șansa de a prinde un job bine plătit în administrația publică.

CITEȘTE ȘI Zoia Staicu, noul director al RASP Ploiești, și familia abonată la banii publici ai prahovenilor

Un astfel de exemplu îl reprezintă și șeful interimar al Poliției Local Ploiești, Cătălin Albu. Acesta a fost numit director general al Poliției Locale de către primarul liberal Andrei Volosevici în luna iulie 2021. Cătălin Albu era șef al Biroului Protecția Mediului, iar din această postură nu s-a remarcat prin vreo amendă acordată pentru depozitarea ilegală a deșeurilor, deși Ploieștiul are foarte multe zone în care gunoaiele se aruncă la întâmplare. 

Ceea ce nu știu ploieștenii, este că soția directorului general interimar al Poliției Locale este Simona Albu, administratorul public al Ploieștiului. Simona Albu este o foarte bună prietenă a primarului Andrei Volosevici. Cei doi soți apar în pozele de campanie electorală ale edilului, alături de ei fiind și alți actuali directori din administrația publică ploieșteană sau consilieri personali ai primarului Volosevici



De altfel, Simona Albu este acuzată în dosarul DNA al primarului Volosevici, dosar aflat în faza de recurs la ICCJ. Judecătorii de la ICCJ se pare că se remarcă prin tergiversarea judecării speței, cauza mergând din amânare în amânare de aproximativ un an și jumătate (14 amânări succesive).  

Simona Albu a fost secretarul general al Primăriei Ploiești la momentul în care Andrei Volosevici iniția proiectul de finanțare din bani publici a clubului de fotbal Petrolul Ploiești. DNA Ploiești a făcut un dosar pentru abuz în serviciu. În primă instanță, Curtea de Apel Ploiești a decis că fapta nu există, dar procurorii DNA și reprezentanții Primăriei Ploiești au făcut recurs. 


Alături de soții Albu, Simona și Cătălin, în fotografie apar și Zoia Staicu, actualul director al RASP Ploiești, soțul ei, consilier al directorului Conpet, fost consilier personala al primarului Volosevici, fiica soților Staicu, și actuali consilieri locali ploieșteni. SURSA FOTO: Facebook Simona Albu
Articolul precedentConstanța va avea un nou sediu pentru Muzeul de Istorie
Articolul următorCîțu: „Vreau să mă asigur că România îndeplinește și condițiile unei piețe concurențiale”
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...