Cluj Arena (Foto Facebook Alin Tișe)

Președintele Consiliului Județean Alin Tișe a anunțat semnarea contractului de închiriere a Cluj Arena pentru festivalul Untold, ce va avea loc în perioada 9-12 septembrie, eveniment ce va respecta regulile impuse de către autorități în contextul pandemiei. „Am răspuns afirmativ solicitării societății de a organiza, și în acest an, pe Cluj Arena, acest eveniment. Având în vedere faptul că sănătatea este pe primul loc, una dintre condițiile principale pe care Consiliul Județean Cluj le-a impus vizează respectarea măsurilor de protecție și cele privind siguranța participanților”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj, citat de presa locală.

Astfel, „în baza contractului, organizatorul va proteja suprafața de tartan cu plăci de cauciuc «heavy duty» și gazonul stadionului cu sistem «portafloor» de culoare deschisă, pe toată durata închirierii. După eveniment, Consiliul Județean Cluj a considerat că societatea organizatoare trebuie să repare toate daunele cauzate, iar garanțiile vor fi eliberate doar după finalizarea tuturor lucrărilor de reparații, precum și înlocuirea integrală a gazonului”, a scris Alin Tișe pe pagina sa de Facebook.  

De asemenea, acesta a precizat faptul că organizatorul (Untold SRL) va repara toate pagubele produse și va înlocui întreg gazonul cu unul similar, indicat de Consiliul Județean, până la finalul lunii septembrie 2021.

Valoarea contractului de închiriere este de 605.833,33 lei plus TVA, tarif stabilit conform HCJ 227/2020, data limită până la care se va face plata fiind 23 august 2021. Totodată, „pentru garantarea restituirii spațiilor în starea în care au fost predate, organizatorul festivalului va constitui, anterior intrării pe stadion, o garanție în valoare de 400.000 de lei. Neconstituirea garanției duce la interzicea accesului pe Cluj Arena”, a mai transmis Alin Tișe.

Untold este sigur, în opinia lui Emil Boc

Primarul Clujului, Emil Boc unul dintre susținătorii evenimentului a ținut să sublinieze că Untold nu va fi în pericol, dar mai ales că nu este cazul să fie luat „piciorul de pe pedala vaccinării”, în contextul în care numărul de noi cazuri începe să crească.

„Untold nu va fi în pericol, cel puțin pe baza datelor și a prognozelor pe care le avem în acest moment. Fac următoarele precizări: nu luați piciorul de pe pedala vaccinării. Vaccinarea de departe reprezintă soluția la problemele cauzate de Covid-19”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.

Potrivit HG 795/2021, „organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea a cel mult 75.000 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”.

Cîțu a petrecut, împreună cu Boc, la Electric Castle

Articolul precedentMinistrul Economiei a fost acuzat că ar fi plagiat o măsură PSD
Articolul următorCe caută USR PLUS în Primăria Sectorului 1 sub apanajul voluntariatului?