Violeta Alexandru: „Ca să fii lider este să îţi placă oamenii”

Războiul taberelor Pro-Orban și Pro-Cîțu continuă

Violeta Alexandru, susținătoare a lui Ludovic Orban, l-a „taxat” pe premierul Cîțu, despre care spune că nu ar putea fi un lider. Mai mult, aceasta a dat de înțeles că ideea de „suflu nou”, pe care a invocat-o permierul când și-a lansat candidatura, nu face decât să dezbine partidul.

„Prima condiţie ca să fii lider este să îţi placă oamenii. Să nu vii doar să îţi faci o poză sau să te urci pe scenă să spui câteva cuvinte. Trebuie să îi asculţi, să stai de vorba cu ei. Nu te urci în măşină şi trânteşti uşa, ci stai de vorba cu ei. (…) Eu nu am văzut om care să răspundă tuturor telefoanelor, aşa cum ştiu că a făcut-o Ludovic Orban în aceşti ani, indiferent de pesoană. Nu am văzut om care să se consulte cu fiecare membru al PNL aşa cum l-am văzut pe preşedintele Orban”, a declarat Violeta Alexandru, în cadrul Conferinţei de alegeri a organizaţiei judeţene PNL Cluj.

„Suflul nou”, dat de vârstă sau de vechimea în partid

Fostul ministru al Muncii consideră că idea de „suflu nou”, pe care a invocat-o premierul Cîțu, este nu doar interpretabilă, dar riscă să dezbine partidul. Totodată, Violeta Alexandru a menționat faptul că acest tip de discurs nu este deloc benefic partidului aflat la guvernare. „Sunt de trei ani în partid. Judecând după numărul de ani în PNL, aş fi suflu nou. (…) Judecând după vârstă, mă duc spre suflul vechi. Această abordare, pe care eu nu o înţeleg, sugerează separare între oamenii din Partidul Naţional Liberal. Noi suntem o singură echipă. Această viziune despre echipa câştigătoare ca şi când ceilalţi sunt nişte pierzători, nişte rebuturi, duce la o fracţionare între membrii PNL. E foarte periculos. Suntem o singură echipă”, a mai spus Violeta Alexandru.

În ciuda dorinței declarate de cei doi contracandidați la șefia PNL, de a nu se ataca, se pare că liberalii vor avea parte de o „vară fierbinte”, asta pentru că de la începutul cursei mereu au fost contre între cele două tabere.

Rareș Bogdan îl susține pe Florin Cîțu, dar nu vrea să fie un papagal

Articolul precedentMoisin (PNL): „Este inadmisibil ca statul să nu-și protejeze cetățenii”
Articolul următor50.000 de lei, amenda primită de Petromidia