Rareș Bogdan (Sursa: Facebook)

Prinși într-o campanie internă „pe viață și pe moarte”, susținătorii celor doi candidați la președinția PNL își continuă periplul prin țară, în funcție de interese, pentru a convinge liberalii din teritoriu să încline balanța într-o parte sau alta.

Aceasta în condițiile în care taberele sunt deja împărțite pro Ludovic Orban sau pro Florin Cîțu, iar „marile voci” liberale știu perfect că se adresează cui trebuie și unde trebuie, într-o baie de mulțime atent pregătită.

Una dintre acest voci, europarlamentarul Rareș Bogdan, a reafirmat ieri că este decis să meargă până în pânzele albe pentru a-l face pe Florin Cîțu noul președinte al PNL, însă din ce declară, sprijinul său nu e tocmai necondiționat.

Duminică, la conferinţa de alegeri a PNL Maramureş, Rareș Bogdan a dezvăluit discuțiile pe care le-a avut cu premierul Cîțu înainte de a decide să fie în echipa sa și, din ce spune, a avut o serie de condiții.

Rareș Bogdan încearcă să convingă că vrea unitate în partid, indiferent că unii colegi sunt în tabăra „greșită”, și mai vrea ceva: să fie implicat în toate deciziile, pentru a nu fi luat drept „papagal”.

Altfel, i-ar fi spus europarlamentarul lui Cîțu, va stârni un „conflict direct”: „Eu nu vreau să fiu spectator, nu vreau să fiu papagal de serviciu, să aflu de la televizor decizii, vreau să le luăm împreună”.

La fel ca într-o campanie unde votul ulterior este așteptat de la cetățeni, Rareș Bogdan a vorbit inclusiv despre noaptea alegerilor și despre a doua zi, când totul va fi shimbat, întru binele tuturor.

Eu intru, mă bat pentru tine mă bat pentru Partidul Naţional Liberal. Dar pe 26, dimineaţa, vreau ca toţi să facem hora mare şi să ne îmbrăţişăm, chiar dacă supărările vor fi, să treacă peste noapte, pentru că acest partid nu are duşmani în interior, nici măcar adversari, ci ei sunt în altă parte şi avem nevoie de unitate, asta e o condiţie a mea (…) Războaiele încetează pe data de 25 noaptea”, ar fi fost vorbele lui Rareș Bogdan către Florin Cîțu, europarlamentarul citându-se pe el însuși.

Articolul precedentVanghelie: „Cred că 90% din dosarele din România sunt orchestrate politic”
Articolul următorMihăilă: „Acest val 4 va fi un val al nevaccinaților”