Marian Vanghelie

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie a afirmat la Realitatea Plus că inclusiv dosarul ce îl vizează este unul „orchestrat politic, securistic”. Vanghelie a fost condamnat, la jumătatea lunii mai, la 11 ani și 8 luni, cu executare, pentru fapte de corupție, suma aflată în discuție fiind de aproximativ 30 milioane de Euro, dar a făcut apel la Curtea de Apel.

Cred că 90% din dosarele din România sunt orchestrate politic, securistic, că nici nu mai ştiu cum să le zic. Este o golăneală, golăneală, golăneală! DNA a fost un baubau pe vremea lui Kovesi. Se mai practică şi acum, dar la o scară mică. La mine în dosar nu au cum să dovedească de bani, sunt doar grupuri care vorbesc despre nimic. Mi-au făcut dosar pentru că m-am pus de-a curmezişul. Asta e! Dar, le atrag atenţia că viaţa e rotundă. Sper să am noroc de un judecător normal. Nu există nicio probă. Aveam eu curajul să ies să mă bat, dacă nu era o lucrătură. Eu nu fug, mergem la balamuc. Cei care vorbesc de balamuc, îi voi face să simtă balamucul. Nu mi-e frică decât de Dumnezeu

a susţinut Marian Vanghelie, la Realitatea Plus.

Procurorii DNA au arătat în rechizitoriu că, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).

Respectivele foloase materiale au fost pretinse şi primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria Sectorului 5 şi serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziţii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar şi pentru a dispune plata lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).

Vanghelie nu prea vrea cu Dragnea

Întreaga discuție a lui Marian Vanghelie a pornit de la faptul că i s-a făcut dosar pentru a fi împiedicat să vorbească. „Asta e formula în România: «Creează-le probleme, iar mai apoi le faci dosar, apoi îi bagi la închisoare». Îmi place să fac lucrurile direct”, a spus fostul edil.

De altfel, în opinia sa, și fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, eliberat condiționat pe 15 iulie, a avut parte de „același regim”. Cât privește o posibilă alipire a lui Vanghelie de un viitor partid înființat de Dragnea, aceasta a precizat la Realitatea Plus că nu este interesat. „Nu cred că există acum posibilitatea ruperii de oameni din PSD. Eu unul, cel puţin, nu mai am încredere în nimeni. Nu mă interesează să mă alătur nimănui”, a mai precizat fostul primar al Sectorului 5.

De altfel, Marian Vanghelie a fost exclus din rândul social democraților, iar la alegerile parlamentare din decembrie 2020 a candidat pe listele Partidului Ecologist Român.

Vanghelie, condamnat pentru mită de 30 de milioane de euro

Articolul precedentGata cu problemele Ploieștiului! Dezbatere publică pentru…trotinetele electrice!
Articolul următorRareș Bogdan îl susține pe Florin Cîțu, dar nu vrea să fie un papagal