PSD observă o asemănare între Cîțu și Dragnea

Social democrații cer instituțiilor abilitate să se sesizeze, acuzându-l atât pe Florin Cîțu, cât și pe apropiații acestuia, că ar folosi resursele umane și bugetare necuvenite în scopul campaniei electorale interne, din PNL

Florin Cițu (captură video)

În opinia celor de la PSD, exprimată voalat, ce-i drept, între fostul lor lider, Liviu Dragnea, și premierul Florin Cîțu, nu ar fi mare diferență. Așadar, PSD cere tuturor instituțiilor abilitate să îl ia „în vizor” atât pe premierul Florin Cîțu, cât și pe oamenii acestuia.

PSD le cere instituțiilor abilitate să declanșeze o anchetă care să-l vizeze pe Florin Cîțu

PSD solicită instituțiilor abilitate să declanșeze de urgență o investigație penală cu privire la utilizarea resurselor umane și bugetare din Cancelaria Prim-Ministrului în campania electorală a lui Florin Cîțu pentru șefia PNL, adăugând că documentele apărute în presă, referitoare la punctajele de comunicare pentru campania internă a premierului Florin Cîțu, realizate de angajații Cancelariei premierului, ar constitui probe clare care ar justifica în totalitate o anchetă, amintind că, în trecut, ar fi existat cazuri similare pentru care ar fi fost deschisă o anchetă.

Tot în opinia PSD, punctajul emis de Cancelaria Prim-ministrului cu titlul „Florin Cîțu candidat pentru președinția PNL” ar arăta că premierul Cîțu și-ar fi stabilit sediul oficial de campanie (pentru alegerile interne din PNL) în biroul său de la Guvern și ar folosi, în mod necuvenit, resursele și personalul bugetar „în lupta sa politică din partid”.

Acest fapt se circumscrie unei infracțiuni de corupție săvârșită de la cel mai înalt nivel al statului român, mai precis încălcarea art. 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. Conform acestui articol, folosirea influenței ori autorității funcției de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii unui folos necuvenit, pentru sine ori pentru altul, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani, iar tentativa se sancționează conform legii.

mai scriu cei de la PSD

Cu toate că doar se insinuează, social democrații fac o comparație voalată între fapta pentru care a fost acuzat și, ulterior, închis Liviu Dragnea și actuala activitate a premierului Florin Cîțu. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă asemănătoare, ce a implicat folosirea resurselor umane de la DGASPC Teleorman, în beneficiul partidului.

Citește și: Gorghiu, îngrijorată că liberalii lui Orban ar putea să-i ia „pâinea de la gură” lui Ciolacu

Articolul precedentPremieră: Sectorul 5 va avea metrou! Piedone: „Sectorul 5 se ridică… se civilizează!”
Articolul următorBolojan, ironic la adresa lui Rareș Bogdan: „Respectă-mă ca să te respect”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.