Anglia renunță la restricții. „Ziua libertății”, aspru criticată de comunitatea științifică

Premierul Boris Johnson vrea să observe în ce măsură se poate trăi cu virusul, în condițiile în care sunt eliminate restricțiile

Foto: Pixabay.com

În ciuda faptului că Anglia se confruntă, în acest moment, cu al treilea val al pandemiei, în directă legătură cu noile tulpini extrem de contagioase, Delta și Delta Plus, premierul britanic, Boris Johnson a decis să renunțe aproape total la restricții.

Premierul Boris Johnson face experiemente pe locuitorii din Anglia

Cu toate că o astfel de abordare poate fi periculoasă, premierul britanic a decis să facă un experiement pentru a observa în ce măsură se Regatul poate rezista virusului, în condițiile în care aproape toate restricțiile sunt eliminate.

Așadar, începând de astăzi, în Anglia nu se mai poartă mască pe nicăieri. În plus, s-a eliminat inclusiv numărul maxim de persoane care pot sta împreună, atât afară, cât și înauntru. Mai mult, stadioanele, barurile, pub-urile, cluburile de noapte și instituțiile de cultură pot funcționa la capacitate maximă, fiind elimina, și în acest caz, numărul de maxim al persoanelor din interiorul unei incinte.

Există, totuși, și o restricție păstrată în Anglia: persoanele infectate nu vor beneficia de aceste libertăți. Însă cum, de cele mai multe ori, devine imposibil de depistat cine e infectat și cine nu, măsura restrictivă devine una inutilă.

De menționat că, în Anglia, cea mai mare parte a populației adulte a fost vaccinată, acesta fiind argumentul de bază al renunțării la restricții.

Aceste măsuri sunt valabile doar pe teritoriul Angliei. Irlanda de Nord și Scoția au decis să mai aștepte până să ia o astfel de decizie.

Oamenii de știință sunt de părere că „marea eliberare” este, de fapt, o „mare greșeală”

Oamenii de știință sunt de părere că o astfel de măsură este prematură, în condițiile de față, însă și extrem de periculoasă. „Este foarte simplu. Dacă nu porți mască, virusul se răspândește mai departe”, a declarat Julian Tang, virusolog în cadrul Universității „Leicester”, din Marea Britanie, potrivit The Guardian, citat de Digi24.

Citește și: După ce au fost distruse de furtună, Primăria Ploiești mai cumpără 500 de umbrele colorate!

Articolul precedentM. Mediului: „România are un sistem de gospodărire a pădurilor bine reglementat şi sever”
Articolul următorGorghiu, îngrijorată că liberalii lui Orban ar putea să-i ia „pâinea de la gură” lui Ciolacu
Iulia KELT
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.