Stelian Ion (foto Observator)

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a precizat că în spațiul public au fost lansate informații „tendențioase privind declarația de avere”, în contextul în care documentul ce se găseste pe site-ul Camerei Deputaților a fost completat respectând legile în vigoare.

Concret, sumele despre care se spune că „au crescut” în declarația sa de avere, peste 200.000 de lei, potrivit lui Stelian Ion vor fi trecute în declarația de avere aferentă anului 2021.

 „Este de înțeles și respect interesul public pentru veniturile politicienilor, pentru că sunt la mijloc bani publici. De aceea, este important ca fiecare politician să completeze corect și cu onestitate declarațiile de avere, care sunt documente publice. În momentul în care aceste declarații de avere sunt prezentate tendențios și cu rea-credință, nu mai este însă vorba de a sluji interesul public, ci de a-l manipula și intoxica”, a scris Stelian Ion pe pagina sa de Facebook.

Stelian Ion încearcă să facă lumină

Stelian Ion a mai precizat faptul că declarația sa de avere, depusă la jumătatea lunii iunie, a fost completată cu respectarea strictă a legii. „Declaraţia de avere s-a completat în 2021 la rubrica «venituri» cu menţionarea sumelor obţinute în anul 2020, perioadă în care eram doar deputat, pentru că aşa mă obligă legea să declar. Între timp, am încasat venituri şi ca ministru, şi ca membru de drept al CSM. Acestea vor apărea, în mod legal, în declaraţia de avere pentru anul fiscal 2021, al cărei termen de depunere este iunie 2022”, a explicat ministrul.

Ministrul se apără

Stelian Ion se apără și menţionează că sunt şase luni de zile în care a primit şi aceste venituri, legale, pe care este obligat prin lege să le declare abia în 2022, nu acum.

„Aşadar, este greşit şi răuvoitor să se raporteze cineva doar la veniturile din salariul de deputat, ca să susţină că veniturile nu ar justifica suma economisită, fără să ţină cont de prevederile legale privind depunerea declaraţiei de avere”, consideră Stelian Ion.

Totodată, acesta a dat de înțeles că aceste „manipulări și atacuri” venite împotriva sa au menirea de a bruruia „toate eforturile mele ferme pentru desfiinţarea SIIJ, pentru apărarea independenţei magistraţilor şi împotriva celor care se opun reformelor. Vă îndemn să repectăm legile şi să oprim manipulările”, a încheiat Stelian Ion.

Ping-pong cu SIIJ. CCR spune din nou că funcționează constituțional, ministrul Justiției caută soluții pentru desființarea acesteia

Articolul precedentDupă ce au fost distruse de furtună, Primăria Ploiești mai cumpără 500 de umbrele colorate!
Articolul următorM. Mediului: „România are un sistem de gospodărire a pădurilor bine reglementat şi sever”