116 bancnote contrafăcute, atât euro cât și dolari, au fost găsite ieri la domiciliul unui bărbat din Odorheiul Secuiesc, în urma unei percheziții. Bărbatul de 46 de ani a fost reținut iar astăzi instanța va decide dacă îl va aresta pentru 30 de zile. Acțiunea a fost desfășurată de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, după ce un angajat de la o benzinărie a alertat oamenii legii că un client a plătit marfa cu bani falși.

Au fost efectuate mai multe investigații, dar și o percheziție domiciliară, în municipiul Odorheiu Secuiesc, în urma căreia au fost descoperite și scoase din circulație 116 bancnote contrafăcute (respectiv 3 de 50 de euro, 13 de 100 de euro, 13 de 200 de euro și 87 de 100 de dolari). Din cercetările polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate rezultă că, în cursul lunii mai a.c., un bărbat, de 46 de ani, din Odorheiu Secuiesc, ar fi comandat, de pe un site, mai multe astfel de bancnote, pe care ulterior le-ar fi oferit altor persoane.

Astfel, în cursul lunii iunie, i-ar fi oferit unui bărbat, de 32 de ani, mai multe bancnote în euro contrafăcute, iar una dintre acestea i-ar fi fost oferită unui tânăr de 21 de ani. Tânărul ar fi încercat, luna trecută, să o plaseze angajatului unei benzinării, însă acesta a observat că este contrafăcută și a sesizat poliția. Față de bărbatul de 46 de ani a fost dispusă măsura reținerii pe 24 de ore, urmând ca, astăzi, 19 iunie, să fie prezentat Judecătoriei Odorheiu Secuiesc, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate în dosar, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de falsificare de monede, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Articolul precedentProiect: pensiile de peste 10.000 de lei, impozitate cu 90%. Senatorul Liviu Marian Pop explică de ce
Articolul următorANI avertizează: potențiale conflicte de interese în proceduri de achiziție publică în valoare totală peste 91 milioane euro