Liviu Marian Pop, fost ministru al Educaţiei și senator PSD, își asumă un proiect de lege care prevede impozitarea pensiilor mai mari de 10.000 de lei cu 90%. Acesta a anunțat la România TV că a depus proiectul de lege, explicând că astfel s-ar reduce discrepanțele dintre pensiile de stat și alte tipuri de pensii.

Pentru acel prag de 10.000 de lei, se păstrează impozitul de 10%. Pentru pensiile de serviciu sunt vreo 9.000 din care vreo 3.000 depășesc suma de 10.000 de lei. Am luat practica europeană. Pe pensiile speciale se va face o economie de două miliarde anual”, a explicat Liviu Pop pentru România TV.

În România există o discrepanţă foarte mare între pensiile din sistemul public de pensii, care sunt în medie la un nivel de 1.150 de lei, comunicat pentru luna martie 2019 şi alte categorii de pensii, în special pensiile de serviciu, care depăşesc praguri de bun simţ ale veniturilor, ajungând la cuantumuri astronomice de câteva zeci de mii de lei sau chiar mai mult, până la suma de 73.890 de lei, bani pe care îi primeşte, conform informaţiilor publice, un fost magistrat, suma din care impozitul reţinut este de doar 7.189 lei, considerăm necesar să aplicăm o supraimpozitare a pensiilor mari”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ, așa cum a fost redată de România TV.

Articolul precedentViorica Dăncilă condamnă știrile false
Articolul următorEuro și dolari falși la Odorheiu Secuiesc, comandați de pe un site