Premierul Viorica Dăncilă sare în apărarea unui dintre miniștrii de pe cabinetul său, atrăgând atenția că fakenews-urile sunt practic un cancer al societății. Aseară, aceasta a scris pe Facebook că joi au apărut atacuri nefondate în presă la adresa lui Petre Daea, astfel încât a rugat jurnaliștii să facă verificări înainte de a scrie un articol.

Am văzut astăzi cum o știre falsă despre ministrul Petre Daea a fost lansată și apoi preluată de mai multe publicații online, fără vreo verificare a faptelor sau declarațiilor expuse. Avem multe precedente de acest fel care ne-au arătat, în timp, cât de periculoasă și dăunătoare poate fi distorsionarea realității în spațiul public. Aceste prefabricate media pot afecta imaginea, viața profesională și personală a celor implicați, uneori iremediabil. Efectele sunt greu de combătut, iar dreptul la replică nu mai beneficiază niciodată de aceeași atenție.

Așa încât fac un apel către acea parte a breslei jurnaliștilor implicată de-a lungul timpului în astfel de practici nocive, un apel de reîntoarcere la principiile sănătoase ale profesionalismului, la deontologie și la etica muncii. Cred că este obligatoriu să avem o presă liberă și neaservită, dar și una profesionistă și cu respect față de profesie și față de drepturile fundamentale ale omului, ca să putem merge înainte, ca societate, ca democrație, ca stat european”, se arată în postarea șefei PSD.

Articolul precedentSuntem (și) pe print
Articolul următorProiect: pensiile de peste 10.000 de lei, impozitate cu 90%. Senatorul Liviu Marian Pop explică de ce