ANAF

ANAF organizează pe 28 iunie 2021 a patra licitație pentru vânzarea unui teren de 907 mp aflat în curtea Schitului Sf. Treime de la marginea Constanței, relatează Replica Online.

Potrivit ANAF, este vorba despre „dreptul de uzufruct deținut de debitor asupra terenului extravilan arabil, în suprafață totală de 907 mp, situat în tarla 110, parcela A 1043/7/4 lot 2, localitatea Constanța, între zona industrială și Autostrada A4, lângă Schit Sfânta Treime, județul Constanța, cu destinația arabil, nr. cadastral 231858, carte funciară nr. 231858 UAT Constanța”, cu un preț de pornire de 1.317 lei, fără TVA. Prețul este diminuat cu 50%, precizează Fiscul, licitația fiind organizată în baza unui proces verbal de sechestru instituit în iunie 2017.

Totodată, ANAF a anunțat că îi așteaptă pe „cei care pretind vreun drept asupra acestor bunuri să înștiințeze despre acesta organul de executare, înainte de data stabilită pentru vânzare”.

Potrivit presei locale, terenul vândut la licitație de ANAF se află practic în curtea Schitului Sfânta Treime, care aparține de Arhiepiscopia Tomisului, la circa un kilometru în plin câmp, în partea de N-E a zonei industriale a Constanței.

ANAF mai are la portofoliu și alte licitații „culte”

De altfel, această licitație nu este singura care implică partea de culte. În februarie, ANAF a încercat vânzarea unui teren de peste 3.600 de metri pătrați, pe care este construită o biserică, abandonată între timp. Fiscul încerca să obțină pe acel teren peste 156.000 de lei (sumă diminuată cu un sfert față de licitația inițială).

Potrivit presei locale, această biserica „fantomă” a fost construită în urmă cu 20 de ani, fără niciun fel de autorizații, de o avocată, care intenționa să doneze apoi mănăstirea Arhiepiscopiei Tomisului.

Știind acest lucru, „Arhiepiscopia a trimis chiar și călugări care să locuiască la mănăstire, erau crescute și animale aici, dar lăcașul a fost apoi abandonat după ce femeia care a ctitorit biserica a transmis că vrea să încaseze toate veniturile pe care aceasta le-ar fi încasat din donații”, au precizat cei de la Replica Online. Date fiind noile condiții ale avocatei-ctitor, Arhiepiscopia și-a retras călugării, iar biserica privată a fost abandonată.

ANAF scoate la licitație o biserică părăsită de la marginea Constanței

Articolul precedentPrefectura Prahova evită să vacanteze un mandat de consilier local la Câmpina
Articolul următorCîțu: „Este o situaţie dificilă, toată lumea trebuie să fie pregătită”