Acuzat de corupție, fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, se pare că a dat bir cu fugiții cu numai o zi înainte ca sentița să-i fie pronunțată. Cel mai probabil că fostul ofițer n-ar fi fost prea încrezător în șansele sale de a scăpa cu o sentință ușoară, astfel că a luat „calul de frâie și o femeie de braț, și-a trecut imediat granița pe la Arad, fiind, astfel, dat în urmărire mai apoi.

Daniel Dragomir a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și fals în înscrisuri.

Reamintesc că numele acestuia a devenit cunoscut publicului larg în momentul în care în ecuație a apărut ipoteza hărțuirii Laurei Codruța Kovesi. La momentul respectiv, dosarul a purtat numele de Black Cube, însă ulterior măsura controlului judiciar a fost ridicată, apoi revocată prin decizie definitivă a magistraților în octombrie 2018.

Daniel Dragomir, pus oficial sub urmărire

„DRAGOMIR DANIEL

Născut în: Bacău, jud. BACAU, ROMANIA

Data nașterii: 29-08-1978

Cetățenie: ROMANIA

Domiciliat în: Sector 3, BUCURESTI, ROMANIA

Motivul: mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. 

Fapta: trafic de influență și luare și dare de mită”.

„Împotriva numitului Dragomir Daniel, Tribunalul București – Secția I Penală a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 9358 din data de 18.06.2020, fiind condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălare de bani și participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată”, se mai menționează în anunțul de dare în urmărire.

„În baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat verificări la mai multe adrese în vederea depistării unui bărbat de 42 de ani, condamnat definitiv. Având în vedere că cel în cauză nu a fost găsit, se fac demersurile legale pentru a fi dat în urmărire.”

Articolul precedentKlaus Iohannis aleargă în urma țărilor „mari”, în speranța că le va prinde din urmă
Articolul următorȚiganu’ când s-a văzut împărat, întâi pe ta-su l-a spânzurat!
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.