iohannis referendum
Foto: presidency.ro

În cursul zilei de astăzi, președintele Klaus Iohannis a susținut o mică conferință de presă a cărui principal subiect de discuție îl constituie viitorul buget multianual. Declarațiile acestuia vin în urma ședinței online a Consiliului European, unde s-a vorbit despre redresarea economică și despre banii alocați fiecărei țări, în funcție de gradul afectării acesteia.

Mai mult decât atât, președintele s-a arătat optimist și „pus pe treabă”, având ca scop principal „prinderea” din urmă a țărilor dezvoltate. Cu alte cuvinte, se dorește ca România să ocupe, în cel mai scurt timp, un loc binemeritat în topul țărilor bine văzute în Uniunea Europeană.

Klaus Iohannis: Ambiția României este să ajungă la media țărilor din UE

„Inca e nevoie de multe discutii pentru a pune toate lucrurile la punct. Nu toatea lumea este lamurita cum trebuie abordata suma finala pentru fodnul de recuperare. Trebuie sa mai discutam anumite conditii. Ce este important pentru noi este ca in actualul exercitiu bugetar Romania a avet dreptul la 44 de miliarde de euro. Eu si intreaga echipa a Romaniei ne luptam sa obtinem o suma considerabil mai mare pentru urmatorul exercitiu bugetar. Asta inseamna bani pentru dezvoltare economica, sanatate, autostrazi, cai ferate, apa si canalizare, educatie, energie regenerabila si multe alte lucruri. Cred ca este evident ca Romania are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media tarilor din UE, asta este ambitia noastră”, a declara șeful statului, Klaus Iohannis.

Articolul precedentTăriceanu a găsit sursa relelor din învățământ: Guvernul PNL. „În doar o jumătate de an au reușit să pună pe butuci și ce mai funcționa”
Articolul următorFostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, dat în urmărire
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.