Ilie și Briggite au ”furat” Baza Voința
Ilie și Briggite au ”furat” Baza Voința

Și proverbul românesc i se potrivește cât se poate de bine lui Ilie Năstase, unul din cei mai mari oportuniști din sportul românesc, un personaj care a avut numai beneficii din partea statului român, fără să-i dea ceva înapoi, nici măcar respectul cuvenit.

Mihai Piștalu, fostul administrator al Bazei Voința

Am scris de mai multe ori despre modul fraudulos în care Ilie Năstase și-a însușit pur și simplu Baza Voința, cum a reușit să desființeze clubul și să-i ”fure” toate dotările, folosindu-le pentru câștigul propriu.Și am făcut dovada cu documente, că cei care s-au implicat să-l ajute pe Năstase, în acapararea acestei Baze, au încălcat legile românești și au ucis cu rea voință un club, cu cinci ramuri sportive în funcție. Iar ceea ce este și mai grav, este faptul că cei care au încălcat legile, cu semnăturile lor puse pe hârtii false, a fost primul ministru Radu Vasile, apoi ministrul Tineretului și Sportului, Crin Antonescu, ministrul Finanțelor, Decebal Traian Remeș,  cel prins că a luat mită cârnați și caltaboș,și încă un ministru, cel al Lucrărilor publice și amenajării teritoriului, Nicolae Noica. Toți aceștia i-au atribuit Fundației lui Năstase Baza Voința, fundație care nu exista constituită oficial, la data când s-a făcut împroprietărirea! Adică toți miniștrii amintiți mai sus, în frunte cu premierul Radu Vasile, au dat o bază sportivă cuiva care nu exista!

Premierul Radu Vasile

Și încă ceva, tot de râsul curcilor – Justiția de la București și-a dat seama, până la urmă, de ridicolul situației, de faptul că oamenii din Clubul Voința aveau dreptate și nu puteau fi văduviți de ceva ce era al lor de peste50 de ani, de locul unde cooperatorii au strâns fiecare bănuț și și-au construit un teren de fotbal, o popicărie modernă, câteva terenuri de tenes – unde oamenii cu dizabilități mai mari sau mai mici, cooperatori meșteșugari, să vină să alerge în cărucioare cu rotile, să lanseze bile la popice, chiar dacă vedeau doar cu un ochi, să joace fotbal fie și într-un picior. Văzând că pierde, Năstase și soția sa de atunci Briggite, femeie unsă cu multe alifii și cu multe cunoștințe în lumea underground, a mutat procesul la Timișoara, unde judecătorii de acolo au considerat că Năstase are dreptate, scoțindu-i din drepturi pe cooperatorii orbi și șchiopi, care și-au construit singuri baza, fără să primească vreun ajutor de la stat sau din altă parte!

Ministrul Tineretului și Sportului Crin Antonescu

Și revenim la proverbul nostru, pentru că, după ce a devenit mare proprietar, Năstase avea să reacționeze violent când funcționari ai Ministerului Tineretului și Sportului au intrat în Baza Voința și au început să pună întrebări. ”Cine sunteți voi, mă! Și cu ce drept intrați aici să puneți întrebări”, a sărit Ilie la vizitatori. Ce se întâmplase – ministrul secretar de stat din MTS, Carmen Tocală, a dorit să inventarieze toate bazele sportive din Capitală, să le vadă potențialul. Năstase a sărit ca ars, în ciuda faptului că fostul ministru al MTS, Crin Antonescu a avut o contribuție decisivă în acțiunea de ”furt” a Bazei Voința. Și uite cum se adeverește zicala românească despre țiganu’ împărat și prima lui victimă, ta-su!

P.S. Eu cred că povestea Bazei Voința merită spusă și cititorilor Ziarului de Investigații și o s-o facem cât de curând!   

Ziarul de Investigații

Articolul precedentFostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, dat în urmărire
Articolul următorAm primit la redacție: Ministerul Tineretului și Sportului a devenit un teatru al indiferenței față de performanță!