Bogdan Aurescu, apel pentru realizarea de coridoare pentru transportul cerealelor ucrainene prin porturile românești de la Marea Neagră

Bogdan Aurescu a participat miercuri, la invitaţia secretarului de stat american Antony Blinken, la reuniunea ministerială „Apel la acţiune pentru securitatea alimentară globală” .

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a făcut un apel, la reuniunea ministerială cu tema „Apel la acţiune pentru securitatea alimentară globală”, pentru realizarea unui coridor de transport, inclusiv maritim, care să implice porturile româneşti de la Marea Neagră şi de la Dunăre. Potrivit ministrului de Externe, acest lucru ar facilita realizarea exporturilor ucrainene de cereale. Bogdan Aurescu a subliniat necesitatea luării de măsuri pentru securitatea transporturilor alimentare din Marea Neagră, în condiţiile agresiunii Federaţiei Ruse, inclusiv prin protecţia contra minelor în derivă. Ministrul Afacerilor Externe,

Bogdan Aurescu a participat miercuri, la invitaţia secretarului de stat american Antony Blinken, la reuniunea ministerială „Apel la acţiune pentru securitatea alimentară globală” („Global Food Security Call to Action”) organizată la Sediul ONU din New York.

Participarea ministrului român de externe la evenimentul de la New York vine în continuarea dialogului său cu secretarul de stat al SUA pe tema securităţii alimentare.

Reuniunea ministerială găzduită de Statele Unite a avut ca obiectiv coagularea eforturilor internaţionale pentru reducerea efectelor crizei alimentare actuale la nivel global.  Aceasta a fost agravată de pandemia de COVID-19 şi, cel mai recent, de războiul din Ucraina. La reuniune au participat înalţi oficiali din 42 de ţări din diferite regiuni ale lumii, atât din state care sunt sau ar putea fi afectate în mod direct de insecuritatea alimentară, din cauza războiului din Ucraina, care a determinat inclusiv blocarea de către Rusia a exporturilor de cereale din această ţară, respectiv state care pot contribui la consolidarea securităţii alimentare, a nutriţiei şi a rezilienţei la nivel global. Au participat  inclusiv state membre ale Consiliului de Securitate sau ale G7, respectiv alte state, printre care şi România. Au mai participat oficiali din conducerea Programului Alimentar Mondial, Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură, Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii, UE şi ONU.

Virgil Popescu: Atât timp cât vom fi în continuare dependenți de gazul rusesc, prețurile nu vor scădea

Articolul precedentPrețul mierii de albine este în creștere
Articolul următorCazurile de pneumonie sunt în creștere