Florin Spătaru (captură Digi 24)

Industria de apărare a României trebuie să fie atât strategică, cât şi profitabilă pentru economie, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru. Ministrul a mai precizat că dezvoltarea industriei naţionale de securitate trebuie să ţină cont de faptul că piaţa rezultă din cerinţele determinate de ameninţările militare existente şi probabile şi de misiunile asumate la nivel NATO.

 „Nu mai vrem strategii doar pe hârtie. Strategia dezvoltării industriei de apărare trebuie adaptată la noua dinamică de securitate şi la noile condiţii tehnologice şi noile repere economic”, a spus ministrul Florin Spătaru, care a fost prezent la un eveniment organizat la Complexul expoziţional ROMAERO din Bucureşti. Black Sea Defence and Aerospace (BSDA), care se desfăşoară până vineri la Complexul expoziţional ROMAERO S.A. din Bucureşti, are drept scop identificarea oportunităţilor şi găsirea soluţiilor de cooperare atât în producţie, cât şi în domeniul afacerilor, contribuind la promovarea, pe plan internaţional, a industriei de apărare din România. 

Procent mai mare din bugetul apărării pentru achiziții militare

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a afirmat că speră că anul viitor să fie alocat cel puţin 30% din bugetul ministerului pentru înzestrare militară. Ministrul a subliniat că România are nevoie de achiziţii în domeniul naval.

„Avem nevoie în acest moment mult mai mult, pentru că situaţia strategică o impune, avem nevoie de înzestrare în zona navală. Pentru că Marea Neagră a devenit un lac plin de rechini, avem nevoie nu numai de corvete, avem nevoie şi de fregate moderne, probabil şi de alte tipuri de armament necesar, ca să ne asigurăm securitatea la Marea Neagră”, a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul de Interne: „Relaţia bilaterală dintre România şi SUA este foarte puternică”

Articolul precedentDîncu vrea bani mai mulți pentru înzestrare militară
Articolul următorRomânia și alte patru state europene vor primi 248 de milioane de euro pentru sprijinirea refugiaților ucraineni