Iohannis va participa la o videoconferință UE. Temele zilei: relația cu Rusia și pandemia

Relația Uniunii Europene cu Federația Rusă, o problemă reală

Foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis are stabilită, în cursul zilei de astăzi, o videoconferinţă împreună cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, însă și cu un grup de lideri europeni (numele acestora nefiind menționat). Discuțiile vor viza coordonarea la nivelul Uniunii Europene a pandemiei de Covid-19. În plus, se va vorbi și se vor trasa detalii cu referire la obiectivele climatice ale Uniunii. Un alt subiect dezbătut va fi relația pe care Uniunea Europeană o are, în acest moment, cu Fedearația Rusă, însă și cu Marea Britanie.

Klaus Iohannis, parte din agenda europeană

Dragnea ar putea fi, astăzi, eliberat condiționat. Sau nu!

Administrația Prezidențială a anunțat că această videoconferință va reprezenta un preambul spre pregătirea Consiliului European, între 24 mai și 25 mai. Reuniunea a fost convocată de către preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

„Agenda discuţiilor se va concentra asupra unor subiecte legate de coordonarea la nivelul UE în contextul pandemiei de COVID-19, obiectivele climatice ale Uniunii, relaţiile Uniunii Europene cu Federaţia Rusă şi cele cu Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord”, se menționează.

Iohannis: „Trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni”

Relația cu Federația Rusă, o problemă europeană

Poate una dintre cele mai importante teme de discuție de astăzi va fi relația pe care Uniunea Europeană o are cu Federația Rusă, în acest moment. Este știut faptul că, în ultima perioadă, așa-zisa prietenie dintre Rusia și Europa a început „să scârțâie”, după valul de expulzări al oficialilor, expulzări ce s-au manifestat din ambele direcții. Ba chiar, România a contribuit activ la menținerea ostilităților cu Federația Rusă.

Relația cu Marea Britanie, post-Brexit, va reprezenta de asemenea nucleul discuțiilor dintre oficialii europeni.

Nu în ultimul rând, se va discuta despre efectele pandemiei asupra Uniunii Europene, oficialii încercând să găsească soluții suplimentare pentru reducerea acestora. În mod sigur, punctul de interes va fi reprezentat de evoluția campaniei de vaccinare.

Articolul precedentBode, „tras de urechi” de un polițist, într-o scrisoare deschisă
Articolul următorRomânii din zeci de localități își vor alege primarii, pe 27 iunie
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.