Bode, „tras de urechi” de un polițist, într-o scrisoare deschisă

La scurt timp, polițistul a primit chiar și un răspuns, însă nu neaparat cel așteptat!

Foto: Universul.net

Un polițist plin de curaj a ales „să-l tragă de urechi” pe ministrul Afecerilor Interne, Lucian Bode, într-o scrisoare deschisă destinată ministerului pe care îl conduce. În scrisoare sa deschisă, polițistul acuză, printre altele, că uniformele pe care agenții trebuie să le poarte sunt „depășite”, mulți dintre aceștia fiind nevoiți să apeleze la croitori pentru ajustarea lor. Nici încălțămintea nu ar fi tocmai potrivită, adaugă agentul.

Din scrisoarea deschisă trimisă ministrului Bode: „Am ales să vă expun o situaţie pe care dumneavoastră o puteţi rezolva uşor”

„Sunt poliţist de aproximativ 2 ani şi jumătate la una dintre cele mai dificile secţii din capitală, implicit din ţară”, spune polițistul în scrisoarea sa deschisă. „Ca să vă faceţi o idee, la aceasta secţie uneori un echipaj poate prelua şi 12 intervenţii 112 într-o tura de 8h (experienţă proprie). În scurta mea activitate am avut parte de multiple intervenţii în forţă, fiind nevoie de incatusare forţată, forţa fizica, alergare după infractori, escaladare garduri şi alte lucruri pe care societatea civila le vede doar la TV. De asemenea am fost victima a 3 infracţiuni de ultraj în anul 2020. Nu de puţine ori am ajuns acasă cu dureri grave de spate şi de picioare după mai bine de 8h petrecute în pantofii cu găurele şi talpa de cauciuc, specifici muncii de birou la situaţia actuală. Şi nu de puţine ori mi-am petrecut jumătate din program cu pantalonii la dungă specifici CFR, rupţi între picioare şi nu numai. Şi de aceste lucruri s-au plâns toţi colegii mei, fără excepţie”, a spus polițistul.

Astfel, 90 la sută din colegii mei, inclusiv eu, am ajuns sa înlocuim pantofii din echipare cu încălţăminte tactică de o mai bună calitate şi cu un indice de confort net superior. De asemenea, pantalonii la dungă au fost înlocuiţi cu pantaloni tactici cu o croială ergonomică, material mai bun şi aspect mai plăcut, care au adus o mai bună mobilitate şi un confort sporit. Va mărturisesc faptul ca în ultimul an de când am „ajustat” uniforma şi am investit peste 3.000 lei cu mare efort financiar din propriul buzunar, munca a devenit ceva mai uşoară, mai plăcută şi încrederea în mine a crescut considerabil

se mai arată în scrisoarea deschisă

Dragnea ar putea fi, astăzi, eliberat condiționat. Sau nu!

Răspunsul a venit mai rapid

Potrivit Sindicatului Europol, răspunsul din partea ministerului condus de Bode a venit, însă nu a fost tocmai cel așteptat de polițist. Evitând nemulțumirile, Ministerul a răspuns sec, într-un mesaj care a sunat standard, scris în limbaj de lemn, ba chiar presărat pe alocuri cu acuze la adresa polițistului care a ales să folosească adresa de e-mail de serviciu pentru a trimite scrisoarea sa deschisă.

„Așa cum anticipase încă din primele rânduri ale scrisorii adresate ministrului Lucian Bode, Silviu, colegul nostru, a primit un ŕăspuns prompt…nu e bună adresa de mail, pe care tot pe site-ul MAI a găsit-o”, a scris Europol.

Articolul precedentNiciun dosar aprobat pentru programul Rabla Plus pentru mașinile electrice
Articolul următorIohannis va participa la o videoconferință UE. Temele zilei: relația cu Rusia și pandemia
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.