Marcel Ciolacu

Premierul Ludovic Orban s-a arătat destul de deranjat de gestul celor doi politicieni, Marcel Ciolacu și Victor Ponta, de a nu purta măști în plină ședință. Astfel că le-a transmis acestora că ar merita niște amenzi pentru comportamentul lor în totală contradicție cu normele actuale.

De altfel, dacă politicienii nu respectă aceste reguli, ce pretenții să mai avem de la populația de rând? Însă dacă ne ghidăm după celebra vorbă „nu face ce face popa, ci mai de grabă ce zice popa”, probabil că vom reuși să ieșim într-un final din toată starea asta de alertă nevătămăți.

Orban: „Pot fi amendați!”

„Pot fi amendaţi. Oricum, un comportament total incorect din partea unora care se pretind lideri. Aici forţa exemplului este cea mai importantă. În spaţii închise unde există mai multe persoane, există obligativitatea purtării măşti. Ei în discursul pe care l-au rostit de la microfon nu au purtat mască şi a fost o decizie a lor să nu poarte mască. De fapt, ei se consideră deasupra legii şi consideră că doar cetăţenii obişnuiţi trebuie să respecte legea, în timp ce ei se consideră că nu trebuie să respecte legea. Este foarte ilustrativ pentru mentalitatea pe care o au în raport cu legea”, a declarat premierul.

De asemenea, Ludovic Orban a ținut să sublinieze necesitatea purtării măștilor de protecție în spațiile publice închise. DA, chiar și în Parlament.

„Cea mai puternică formă de răspândire a virusului este răspândirea prin particulele de lichid pe care le expectorăm când vorbim, când cântăm, când tuşim, când strănutăm. Virusul trăieşte în aceste particule care pot fi inspirate sau pot să ne atingă faţa şi ele să ne pătrundă în organism, în căile respiratorii, să ne infecteze.

Portul măştii este o formă de a-i proteja pe ceilalţi mai mult decât de a te proteja pe tine. Sigur că te protejează şi pe tine masca, dar efectul de protecţie este mai mare pentru cei din jurul nostru. Asta este o decizie care este luată pentru a proteja sănătatea oamenilor şi pentru a reduce riscul de răspândire a virusului, o decizie pe care am luat-o şi pe care o consider extrem de importantă, cu atât mai mult cu cât, practic, am relaxat foarte multe măsuri, am ridicat o serie de restricţii”, a mai declarat Orban.

Articolul precedentPSD avertizează că guvernul garantează bunăstare doar clientelei politice
Articolul următorMinistrul de Interne și cel al Educației, pe făraș. Îi pândește moțiunea de cenzură
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.