Acum ai priceput? Că în urmă cu câteva zile, atunci când am avertizat titrând ”Lovitura” chiar ”De frica GRU, GRUIA fuge în Ungaria” te-ai dat ”lovit”… La fel cum te-ai dat și când nu ți-ai asumat paternitatea copilului avut cu chiar martora din proces… Dar mai ales cum ai făcut-o chiar acum, când, după ce ai crezut că te-ai pus la adăpost în Budapesta, tot a trebuit să confirmi dezvăluirile noastre din urmă cu doar câteva zile. Și anume că ai probleme cu rușii!

Astfel că ai apelat la o ”legendare bărbătească” despre ”Acarul Păun” pe care l-ai ”identificat” în chiar persoana vicepreședintelui GRAMPET Group! Și uite cum i-ai lipit pe frunte, mai ceva ca la Toflea natală, celui care ți-a fost ”mână dreaptă” și ”acționar acoperit credincios” atâta amar de vreme – că doar de aia l-ai și pus la conducerea ”locomotivelor” externe, Rail Cargo Austria și Train Hungary – eticheta de ”trădător”.

Așa că propaganda operativă mediatică și nu doar a fost asmuțită asupra vicepreședintelui Grațian Călin pentru rostogolirea unui comunicat de presă prin care ”informai”, ca în ”vremurile bune”, când încă te consilia ”în rele” Boștină, că ”vicepreședintele grupului de companii GRANPET, Călin Grațian a fost demis, cu efect imediat, din cauza asocierii acestuia cu atragerea unor investitori ruși din cadrul companiei Transmasholding în discuțiile privind achiziția societății Popeci Utilaj Greu, creând astfel concurență neloială”.

Deci, dacă ar fi să luăm de bună ”nota informativă” a lui Gruia Stoica, miliardarul habar nu a avut că mâna sa dreaptă negociază în secret cu rușii! Dar, la doar câteva zile după ”Lovitura” din ASI, s-a lămurit DE ÎNDATĂ că are probleme cu rușii! Așa că i-a pus ”ținta în piept” celui mai apropiat colaborator al său.

Numai că, ghinion, uite că nu doar ”investitorii ruși” îl caută pe Gruia Stoica, dar și structurile contrainformative românești! Semn că, totuși, are și NIRO limitele lui…

”Anticorpii” contrainformativi ai statului român reacționând după ce ar fi descoperit adevăratul ”beneficiar final” al Ordonanței de Urgență pusă la acel moment sub nasul premierului Marcel Ciolacu, doar pentru ca acesta să ”dea cu bățul” pe ea. Numai că niciuna dintre cele două ”halte feroviare” așezate de o parte și de alta a ”nodului feroviar strategic” Ploiești nu au mai fost trecute din ”proprietatea statului în proprietatea privată” a celui care ar fi urmat să le redirecționeze către austriecii de la OMV. Și de acolo, Moscova cu mila! Pentru că fără ”macazul de la Ghighiu”, nici măcar o cisternă cu combustibil nu ar mai fi putut lua la timp calea frontului, oriunde s-ar fi aflat acesta…

Astfel că, urmând aceeași pistă contrainformativă, acum s-ar putea ajunge și la o altă afacere ”de la Răsărit” a lui Gruia Stoica. ”Grupul” acestuia vânzând inclusiv tramvaie produse de PK Transport System SRL, cu sediul în Moscova!

În plus, Grațian Călin deja a ”defectat” din planul ”extragerii” miliardarului Gruia Stoica! Acesta ieșind la contraatac și declarând că nu Gruia l-a demis pe el, ci el și-a dat demisia!

Așa că, Gruia Stoica, aproape că nici nu mai contează de ce vor rușii să te bage în ”stabor”! Fie că le-ai stricat afacerile… Fie că nu ți-ai respectat partea ta de înțelegere… Dar lasă că te apără ”RAMBO” și ”VERSACE”, generalii SPP-iști în care ai pompat zeci de mii de euro doar ca să își umfle și mai mult burțile și să te ”vândă” acum la primul colț! Așa cum doar oamenii lui Pahonțu știu!

Articol preluat din ASI-România

VIAASI - Romania
SURSĂLovitura lu' Tache
Articolul precedent23.000 euro, „prețul” cerut în Iași pentru o intervenție într-un dosar DIICOT
Articolul următor”Batalion de reabilitare disciplinară” la Primăria Sectorului 1
Senior partner Ziarul de Investigatii