Sursa: Facebook

O angajată a Ministerului Apărării Naționale (MApN) a fost arestată zilele trecute la propunerea procurorilor militari, fiind acuzată că i-a cauzat leziuni grave fetiței sale, care are doar câteva luni.

Potrivit observatorulph.ro, femeia are 26 de ani, iar fetița sa de doar 2 luni este internată la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Pediatrie Ploiești cu multiple fracturi și escoriații, managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești menționând pentru sursa citată că „nu au fost semnalate leziuni interne”, „starea ei e stabilă, însă, dat fiind faptul că are doar două luni, oricând pot părea complicații, cea mai gravă fiind declanșarea unei hemoragii intracrainene”.

Din ce detaliază Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, agresiunea a avut loc pe 11 aprilie, femeia fiind la acel moment singură acasă cu bebelușa sa:

Acuzația este că „i-a provocat în mod voluntar acesteia leziuni traumatice constând în traumatism cranio-cerebral în condiţii neprecizate, fractură os parietal bilateral, traumatism toracic – fracturi arcuri costale de la C3 la C8 bilateral, fractură cu deplasare humerus drept, fractură mână dreaptă, escoriaţie facială şi lateralo-cervicale bilaterale, escoriaţie umăr stâng. Leziunile au fost evaluate preliminar de către un medic legist din cadrul SML Prahova ca necesitând 40-50 zile îngrijiri medicale în absenţa complicaţiilor”.

La câteva zile, procurorii au mers cu propunere de arestare preventivă în instanță, la Tribunalul Militar București, unde s-a dispus „arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu 14.04.2024 până la data de 13.05.2024, inclusiv, a inculpatei frt. COMAN VALENTINA-ALINA din cadrul M.Ap.N. – U.M. 02210 Buda (…), în legătură cu săvârșirea infracţiunii de violență în familie”.

Ulterior, femeia a contestat măsura, însă Curtea Militară de Apel București i-a respins acțiunea, „ca nefondată”. Între timp, tot ieri, o altă instanță, civilă, a dispus să fie luate și alte măsuri, fiind instituit un ordin de protecție:

Admite cererea de emitere a ordinului de protecție formulată de petentul PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA PLOIEŞTI, privind pe reclamanta …, în contradictoriu cu pârâta COMAN VALENTINA-ALINA. Dispune emiterea unui ordin de protecție pe o perioadă de 12 luni de la pronunțarea prezentei hotărâri, cuprinzând următoarele măsuri, care vor produce efecte strict pe întreaga durată de valabilitate a ordinului de protecţie:

– obligarea pârâtei la păstrarea unei distanțe minime de minim 200 de metri faţă de reclamantă; stabilirea locuinței reclamantei la reprezentantul său legal, Coman Alexandru-Ionuţ, cu domiciliul …; încredinţarea reclamantei minore spre îngrijire reprezentantului său legal, Coman Alexandru-Ionuţ; interdicţia pentru pârâtă de a încasa alocaţia de stat a reclamantei; încuviinţarea încasării alocaţiei de stat a reclamantei de către reprezentantul său legal, Coman Alexandru-Ionuţ; obligarea pârâtei la urmarea unor programe de consiliere psihologică şi psihoterapie; recomandarea internării voluntare a pârâtei într-o unitate psihiatrică pentru evaluarea stării de sănătate mintală.

Copia dispozitivului prezentului ordin de protecţie se va comunica de îndată structurilor Poliției Române de la domiciliul părților și Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date. Copia dispozitivului prezentului ordin de protecţie se va comunica de îndată către A.N.A.F. Prahova. Executoriu fără somație sau fără trecerea unui termen. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la pronunțare, cererea de apel urmând se va depune la Judecătoria Ploiești”.

Articolul precedentGeoană, candidat la prezidențiale? Pe Facebook se cer susținătorilor datele personale, pentru „un viitor mai bun pentru România”
Articolul următorPiedone și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Capitalei