Sursa foto: Facebook

Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat, marți, că în coaliția de guvernare nu au existat discuții cu privire la introducerea de noi taxe și impozite, precizând că în acest moment, Guvernul intervine pentru a sprijini populația și mediul de afaceri.

 „Nu s-a pus problema în nicio şedinţă a coaliţiei să venim cu taxe şi impozite noi”, a declarat acesta, potrivit news.ro.

Totodată, Bode a reamintit că pentru prima dată, în ultimii 10 ani, banii alocați investițiilor a depășit 7% din PIB.

 „Aţi văzut acest pachet de 17,5 miliarde, sigur că sunt cheltuieli foarte mari, şi pe zona de investiţii, am depăşit pentru prima dată 7% din PIB alocaţi investiţiilor, după mai mult de zece ani”, a mai spus ministrul de Interne.

Sprijin pentru populație din fonduri europene

De asemenea, Lucian Bode a dat asigurări că Florin Cîțu va rămâne președintele Senatului, în ciuda criticilor pe care le-a adus Guvernului condus de Nicolae Ciucă. Ba mai mult, oficialul a precizat că nu vede în declarațiile fostului premier o critică, ci mai degrabă o opinie, el fiind unul dintre cei mai buni specialiști pe care îi are PNL în zona de finanțe.

„Noi şi astăzi am avut o întâlnire, la Vila Lac, în care am discutat despre aceste aspecte în interiorul partidului. Vom continua să discutăm”, a declarat Bode.

Ministrul de Interne a mai afirmat că țara noastră nu stă bine pe absorbția fondurilor europene, precizând că până la finalul anului trebuie accesați restul banilor.

„Eu am văzut că agenţiile de rating au păstrat ratingul de ţară al României, am văzut că pe absorbţia fondurilor europene nu stăm foarte bine, aşadar există loc de a creşte absorbţia, să vedem finalul anului, cum atragem ceilalţi bani europeni, nu doar pentru componenta de măsuri despre care vorbim dar şi pentru programul 2014-2021 şi PNRR”, a concluzionat Lucian Bode.

Citește și articolul: PSD și PNL „încalecă” statul cu dive, cârciumari, foști procurori, gestionari și cu un funcționar al Primăriei Lehliu-Gară

Articolul precedentAgent Green: ”Hoții sunt neprinși, nepedepsiți, iar pădurea nu s-a mai refăcut”
Articolul următorFederaţia Română de Gimnastică nu a învăţat nimic despre eşec şi succes. Cere bani oamenilor pe Facebook pentru a trimite gimnastele la competiţii, dar le abandonează la prima accidentare
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.