Firea: „Guvernul Cîțu vrea să taie salariile medicilor”

Măsuri grave în plină pandemie, când fiecare cadru medical contează

Senatorul PSD, Gabriela Firea anunță că Guvernul Cîțu vrea să taie salariile medicilor cu aproape 50%, potrivit unui memorandum discutat zilele trecute de miniștri. Măsura este una gravă, în contextul în care ne află în plină pandemie, cu valul trei „care ne suflă în ceafă”.

„Incredibil! Guvernul Cîțu vrea să taie salariile medicilor cu (atenție!!!) 48%! Memorandumul discutat în Guvern zilele trecute duce la o scădere cu aproape 50% a veniturilor unui medic, după cum au calculat chiar sindicatele din sistem! Iar ministrul Muncii, Raluca Turcan, ne spune că salariile din Sănătate sunt prea mari”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Reprezentantul PSD avertizează că măsura va afecta calitatea serviciilor medicale în timpul pandemiei.

„Noi am înțeles pericolul și am elaborat Legea 153/2017, a salarizării, prin care veniturile personalului medical au fost aduse la un nivel aproape de cel din Vest! Astăzi, noua Putere de dreapta vrea să ne lase, din nou, fără ajutor medical, în plină pandemie”, este concluzia senatorului PSD.

Lipsā de viziune si strategie guvernamentalā

Într-o postare anterioară, fostul edil în acuză pe cei aflați la guvernare că se răzbună pe „cei mai necăjiți dintre români”, bătrânii și bolnavii României. „ Florin Cîțu și Raluca Turcan taie la jumătate banii de tratament pentru bătrânii bolnavi! Suma alocată biletelor de tratament este de doar 200 de milioane de lei în 2021, față de 370 de milioane de lei în anul 2020! Asta în contextul în care majoritatea pensionarilor suportă din pensiilor lor parte a biletului de tratament! Guvernul de Dreapta se răzbună pe cei mai necăjiți dintre români, pe pensionarii bolnavi! În campaniile electorale, au promis un trai mai bun pentru toti tomânii. Sprijin pentru cei vulnerabili, investitii, ajutor pentru mediul de afaceri. Acum vin si taie tot, reduc tot, îngheata! Lipsā de viziune si strategie guvernamentalā!”, a scris Gabriela Firea.

Firea îi cere detalii lui Năsui despre măștile produse în România

Articolul precedentO nouă tranșă de vaccin AstraZeneca va ajunge în România
Articolul următorCîțu, convins că alianța de dreapta a trecut „testele”