Senatorul PSD, Gabriela Firea, reacționează după ce ieri, moțiunea simplă inițiată de social democrați a picat, iar ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a scăpat lejer de „piedicile” pe care cei de la PSD i le-au pus. Analizând activitatea ministerului Economiei din ultima perioadă, Firea a remarcat aspectul măștilor produse în România, solicitându-i ministrului răspunsuri în legătură cu lipsa de eficiență a acestei producții.

Producția de măști în România – sublimă, dar lipsește cu desăvârșire?

Gabriela Firea

Așadar, Gabriela Firea amintește că anul trecut Guvernul ar fi afirmat în repetate rânduri faptul că țara noastră va avea propria producție de măști, de o calitate superioară și la un preț avantajos, prin companiile Romarm și Taparo, informează PSnews.

Din acest motiv, senatorul social democrat îi solicită ministrului Economiei explicații cu privire măștile produse în România.

Gabriela Firea: „Vă solicit să ne informați”

  • Care este numărul de măști produse de companiile Romarm, respectiv Taparo, până în prezent și care sunt costurile acestora (pe tipuri de măști).
  • Care este numărul măștilor vândute pe piața internă și externă?
  • A existat o prioritizare a livrărilor/vânzărilor pentru spitalele din România?
  • Cum s-a implicat statul roman în susținerea acestei activități?
  • Au primit aceste companii finanțare de la bugetul de stat sau orice tip de facilitate fiscal? România importă măști? Dacă da, care este volumul lunar al acestor importuri, din martie 2020 și până în prezent (pe categorii de măști și țări din care s-a realizat importul.

Am testat prima mască FFP 2, de fapt e FFP 3 din punct de vedere al certificării materialului utilizat, care e produsă în România la Uzina de produse speciale de la Dragomireşti. (…) au fost achiziţionate utilaje care permit producţia în sistem automatizat, cu o capacitate zilnică între 300.000 şi 350.000 de măşti chirurgicale, iar pentru măştile FFP 3 de 70.000 şi 75.000 de unităţi”, declara fostul premier, Ludovic Orban, anul trecut, potrivit sursei citate.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Năsui a picat

Articolul precedentȘoșoacă, despre Arafat: „Un simplu secretar de stat”
Articolul următorCîțu îl va chema „la raport” săptămânal pe Voiculescu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.