Premierul Florin Cîțu a spus, astăzi, într-o nouă conferință de presă la Palatul Victoria că intenționează să-i solicite ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, un pic mai multă transparență în acțiunile sale. Astfel, Cîțu vrea ca ministrul să-i prezinte un raport, începând cu luna decembrie, cu privire la măsurile luate de atunci până acum, ceea ce ar putea crea un precedent pe viitor.

Premierul Cîțu îi cere ministrului să organizeze conferințe de presă săptămânal

Astfel, premierul a spus că speră ca până săptămâna viitoare să aibă respectivul raport „pe masă”, astfel încât să se poată trage concluziile aferente, adăugând că ar fi cerut, de asemenea, inclusiv o situație și din partea Comitetului de coordonare a vaccinării.

„Sper ca de săptămâna viitoare să nu fie doar o conferinţă de presă a CNCAV, să fie şi a Ministerului Sănătăţii, săptămânal”, a mai spus prim-ministrul, potrivit Hotnews.ro.

Cîțu asigură că UDMR e pe aceeași frecvență în ceea ce privește Secția specială pentru anchetarea magistraților

Decizia lui Florin Cîțu vine, printre altele, și în urma publicării noilor cifre. Mai exact, ziua de ieri a fost cea de-a doua în care s-au înregistrat peste 6.000 de cazuri de Covid-19, din testele efectuate zilnic. Vorbim, în acest context, de un nou record raportat, de data aceasta pe anul în curs.

Situația este gravă și atunci când vorbim despre numărul paturilor ocupate de la ATI, în prezent fiind internați 1.266 de pacienți în secțiile de terapie intensivă.

În plus, avem de-a face și cu un scandal legat de Ministerul Sănătății, personalul din centrele de vaccinare acuzând că nu ar fi fost plătit de mai bine de două luni. La această acuzație, ministrul Voiculescu a răspuns că vina ar aparține unui funcționar care nu și-ar fi făcut treaba, evitând să menționeze ce acțiuni va lua pentru a rezolva această situație.

Articolul precedentFirea îi cere detalii lui Năsui despre măștile produse în România
Articolul următorCiolacu poartă coroana PSD, dar nu-i plac principiile PSD
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.