Departe de a fi lapte și miere în interiorul coaliției de guvernare, nu de puține ori partenerii având opinii contrare clamate in spațiul public. Printre ultimele puncte fierbinți se află și desființarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), despre care UDMR are propriile idei puse „pe tapet”, însă pe care premierul Florin Cîțu ori nu le cunoaște, ori nu vrea să le discute.

După ce liderul UDMR a opinat că dosarele SIIJ nu au de ce fi preluate de Direcția Națională Anticorupție ci ar trebui să ajungă pe masa altei structuri de anchetă, premierul asigură că toți partenerii coaliției vor merge pe aceeași linie. Cum, încă nu a explicat Cîțu.

Potrivit premierului, proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei speciale este dezbătut în procedură de urgenţă în Parlament, într-o formă cu care inclusiv UDMR a fost de acord.

Eu nu cred că informaţia că partenerii noştri nu sunt de acord este corectă, pentru că partenerii noştri fac parte din Guvern, deci, când s-a aprobat în Guvern o formă am plecat cu toţii. Acum că în Parlamentul României vor fi amendamente, poate de la toată lumea, asta e altceva, dar forma care a plecat din Guvern a fost aprobată de coaliţia de guvernare, iar UDMR sunt membri coaliţiei de guvernare şi parteneri în Guvern şi în momentul când a fost luată această decizie”, a declarat Florin Cîţu la Craiova, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, Kelemen Hunor a fost clar zilele trecute, când a subliniat că da, Secția trebuie desființată, însă propunerea UDMR este ca dosarele de aici să ajungă în Parchetul General. „Aici punctul nostru de vedere este uşor diferit faţă de al colegilor noştri. Nu trebuie să ne întoarcem acolo de unde am plecat, ci la procurorul general” a spus președintele UDMR.

Articolul precedentAna-Loredana Predescu, provocare pentru coaliție
Articolul următorMinistrul Economiei, acuzat că familia sa a avut legături cu Securitatea, propune un registru public cu nume și prenume