Senatorul UDMR Barna Tánczos este în centrul unui scandal, după ce reporterii Digi24 au descoperit că acesta a încercat să scape de o amendă la regimul circulației. S-a întâmplat săptămâna trecută, când senatorul a fost oprit de polițiștii de la rutieră, pe DN12

Jurnalista Ioana Ciurlea a scris pe Facebook exact cum s-au petrecut lucrurile.

Senatorul UDMR Barna Tánczos a mințit că are coronavirus, ca sa scape de o amendă pentru viteză. În 14 martie, politicianul a fost prins de radar pe DN12, iar când polițiștii l-au oprit, a coborât geamul și le-a spus agenților că se grăbește să ajungă la București pentru că a fost confirmat cu coronavirus.

Polițiștii au făcut câțiva pași înapoi, dar i-au luat actele și au scris procesul verbal. Apoi și-au schimbat mănușile și măștile de protecție. Între timp au aflat de la DSP că senatorul nu a fost testat pentru coronavirus”.

Inițial, întrebat de Digi24 cum au stat lucrurile, senatorul a infirmat incidentul și a spus că în ziua respectivă a stat acasă. Ulterior, Ioana Ciurlea a făcut un update pe Facebook: „Later Edit: Într-o intervenție telefonică la Digi24, senatorul susține că era pe drum spre testare și doar a vrut să îi atenționeze pe polițiști”.

Explicația completă dată de Barna ar fi aceea că le-ar spus polițiștilor că se duce să-și facă testul de coronavirus, din simț de răspundere, dat fiind că intrase în contact cu parlamentarul din Constanța depistat pozitiv. Totodată, recunoscut că a plătit amenda.

Într-adevăr, pe pagina sa de Facebook apare o fotografie pe 14 martie, legată de testarea pentru COVID-19.

Articolul precedentOrban: „Va trebui să injectăm bani în economie”
Articolul următorIohannis, mesaj către diaspora: „Românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători, nu se poate”