Președintele țării a făcut un apel către românii din străinătate, iemdiat după videoconferința pe care a vavut-o cu prefecții și premierul Victor Orban. Klaus Iohannis a spus că, în cel mai fericit caz, dacă românii din străinătate reușesc să treacă de granițele altor state, aceștia nu vor petrece în niciun caz sărbătorile în familie, ci în carantină sau izolare.

Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula. Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz. Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni?

Românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate. Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc”, a spus președintele Iohannis.

Articolul precedentBarna Tánczos și pandemia. Senatorul a vrut să scape de o amendă pentru viteză motivând că este pozitiv la COVID-19
Articolul următorȘedință de îndată la Sectorul 1, pentru aprobarea fondurilor necesare în lupta contra coronavirusului. „Pentru USR, politica de partid este mai importantă decât sănătatea oamenilor”, spune primarul