Omul de afaceri Cristian Burci s-a spălat pe mâini joi, la audierea sa în dosarul Mită la PSD. Mogulul a susţinut în faţa magistraţilor că el doar a ascultat propunerea făcută de preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea-Stancu, ca mai mulţi patroni să sprijine PSD, neparticipând efectiv la discuţie.

Cristian Burci, patronul cotidianului Adevărul şi Prima TV, a fost audiat joi la Curtea de Apel Bucureşti, în calitate de martor, în dosarul în care milionarul Ioan Niculae şi Gheorghe Bunea-Stancu sunt judecaţi pentru că ar fi finanţat ilegal campania prezidenţială a lui Mircea Geoană din 2009. Burci a vorbit despre o discuţie interceptată de procurori, în cadrul căreia Bunea-Stancu îi vorbea despre posibilitatea ca mai mulţi oameni de afaceri să sprijine partidul, iar partidul să-i sprijine mai apoi pe aceştia.

„Bunea-Stancu voia să aducă în partid trei, patru mari oameni de afaceri care să susţină partidul. Am avut o discuţie mai veche. Se referea la sprijinul partidului de către oamenii de afaceri, iar cei din urmă să fie sprijiniţi de partid prin contracte. Pe vremea aceea Victor Ponta era şeful PSD. Discuţia a avut loc în 2010, după alegeri”, a spus Cristian Burci în sala de judecată. Discuţia la care face referire Burci apare în rechizitoriul procurorilor. Bunea-Stancu i-a zis lui Burci: „Am vorbit şi cu Victor…Băi Victore…Să ne strângem trei, patru oameni. Tu, Ghiţă şi încă doi. Probabil Niculae şi încă unul. Mai mult nu pot. Ca n-ai cum să-i ajuţi pe toţi că n-ai cum”. În faţa instanţei de judecată, Cristian Burci a explicat că acei oameni de afaceri la care se face referire ar fi trebuit să sprijine financiar partidul, iar aceştia „să fie sprijiniţi prin contacte”. La ieşirea de la Curtea de Apel, Burci a spus: „Eu doar am ascultat. Citiţi cu atenţie declaraţia, o să vedeţi că eu ascultam, nu vorbeam.”

Pe 11 ianuarie 2012, Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea-Stancu, pe Ioan Niculae, proprietarul grupului Interagro, pe Viorel Bărac, director în acelaşi grup, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la Insomar, toţi fiind acuzaţi de finanţarea ilegală a partidelor politice. 

Articolul precedentScandal pe şpaga EBA – Vanghelie.
Articolul următorElena Udrea, faţă-n faţă cu cei care au turnat-o la DNA