La aproape o lună de zile de la arestarea sa preventivă, Elena Udrea a fost adusă din arest la DNA pentru confruntări cu denunţătorii săi din dosarul Gala Bute. Înaintea marii confruntări, pe pagina de Facebook a fostului ministru al Dezvoltării a fost postat un mesaj în care se arată că aceste declaraţii faţă-n faţă „vor dovedi caracterul mincinos al susţinerilor denunţătorilor”.

UPDATE Avocatul Marius Striblea spune că acuzaţiile procurorilor au fost demontate de confruntări

„Confruntările au demontat în întregime acuzațiile procurorilor. S-a demonstrat că tot ce s-a adus până acum în spațiul public sunt doar impresii, păreri, artificii ale unora care sunt acuzați în dosar. Am întrebat: ne puteţi spune ora la care v-aţi întâlnit? Nu îmi aduc aminte. Când v-aţi întâlnit? În prima parte a zilei. La prânz sau în a doua parte a zilei? Nu îmi aduc aminte. Ne puteți spune cum arăta geanta? Îmi aduc aminte doar că era de culoare închisă. Era sport, era rucsac, era geantă diplomat? Nu îmi aduc aminte”, a declarat Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea.

„După două săptămâni şi jumătate de la momentul solicitărilor, astăzi vor avea loc, în sfârşit, confruntările între Elena Udrea şi denunţătorii săi în dosarul Gala Bute. Ca şi constatare: acest demers al anchetatorilor a fost dispus abia după ce avocaţii au invocat în spaţiul public întârzierea punerii în aplicare a cererilor fostului ministru al Dezvoltării şi după textul publicat în urmă cu câteva zile în care se spunea că <ancheta se derulează în ritm de melc>. Elena Udrea şi avocaţii sunt încrezători că aceste confruntări vor dovedi caracterul mincinos al susţinerilor denunţătorilor şi vor permite evidenţierea adevărului în această speţă”, se arată în mesajul de pe pagina de Facebook a fostului ministru, postat de echipa sa de comunicare, cu eticheta „Adevărul Fără Cătuşe”.

Elena Udrea a ajuns la DNA având în mâini mai multe hârtii. Avocatul fostului ministru al Dezvoltării Regionale, Marius Striblea, a precizat că aceasta va fi confruntată cu denunţătorii Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Adrian Gărdean. Deputatul PMP Elena Udrea, a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 10,00, fiind însoţită de poliţiştii care au adus-o din arestul Poliţiei Capitalei. Striblea a spus că a pregătit împreună cu Elena Udrea întrebările pentru denunţătorii cu care va fi confruntată, precizând că au câteva zeci de întrebări. „În procedura confruntării, oricât de bine ar fi pregătit să mintă, şi mă refer la cei care au făcut afirmaţii mincinoase despre doamna Udrea, în urma unui tir de întrebări, poate să fie adus la adevăr”, a mai spus avocatul.  

Articolul precedentCristi Burci: „Doar l-am ascultat pe Gheorghe Bunea-Stancu”
Articolul următor600.000 € la Galaţi din asfaltarea a 22 km de drumuri judeţene.