Europarlamentarul Rareș Bogdan s-a supărat din nou pe tot și pe toate și declară că vrea o lume mai curată și mai bună. O fi aflat de angajări și de proaspete sinecuri, cert e că promite că va face ceva vizavi de ceea ce se întâmplă în sistemul de stat. Vrea criterii de perfomanță, oameni competenți și asigură că nu se va uita la partidul din care vin aceștia.

De această dată, liberalul a analizat sporurile și a ajuns la concluzia că sunt prea mulți angajați, ceea ce îl face să afirme cu tărie că românii trebuie să muncească și în mediul privat. Însă nu a explicat exact cum au procedat colegii săi din noiembrie 2019 încoace, de când PNL e la guvernare.

Din ce detaliază europarlamentarul pe Facebook, din cheltuielie anuale cu salariile, un sfert se duc pe sporuri. Rareș Bogdan mai știe și că sporurile nu au garantat performanța în sistemul de stat.

Cu siguranța exista o mulțime de oameni care lucrează cu Dedicație și Profesionalism in sistemul public, însă la fel de sigur este ca exista scheme supraîncărcate și taietori de frunza la câini și venituri care nu se justifica in companii de stat sau in cadrul administrației centrale sau a diverselor instituții și agenții guvernamentale.
Sincer, așa nu se mai poate. Chiar nu este in regula. Trebuie evaluat și acționat. Stiu ca va fi greu, stiu ca vor urla unii, stiu ca li se va părea unora ca sunt nedreptățiți, însă “statul gras” nu poate continua sa fie încurajat și protejat. Nu vrem invrajbire, dar trebuie sa fim conștienți ca Romania trebuie reformata. Romania trebuie modernizată. Romania trebuie sa meargă mai departe, strict pe baza de profesionalism și criterii de performanța. Este anormal ca de câțiva ani in Romania sa devină dorința suprema a părinților sa își angajeze copiii la o slujba de stat….. sau la Stat. Nu sa devină antreprenori, nu sa lucreze in Companii private locale sau multinaționale, ….la Stat, ca acolo e cald și bine, bănos și securizat totul, fără riscuri și fără criterii de performanța funcționale, cel mult pe hârtie, de cele mai multe ori. Performanța și Profesionalismul trebuie sa primeze, situații precum cele de la Apele Romane m-as bucura sa fie doar niște accidente nefericite și in nici un caz o normalitate. Ele trebuie amendate imediat și cu fermitate. Fără urma de indulgenta!
P.S. Și vreau să dispară pilele neroade, indiferent de culoarea politică a angajatorului!!!”, dă asigurări Rareș Bogdan.