subventii partide
indemnizație

Un cetățean albanez a fost convins că va reuși să pătrundă în România dacă oferi bani ofițerilor de frontieră, deși avea interdicție de intrare în spațiul Schengen emisă de autoritățile din Olanda. Nu doar că a fost oprit la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier II, ci i s-a organizat un flagrant, iar apoi a și fost trimis în judecată pentru dare de mită.

Zilele trecute, ofițerii Direcției Generale Anticorupţie – Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți au finalizat cercetările, iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinti a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a cetățeanului albanez.

În fapt, ofițerii DGA au prins în flagrant un cetățean albanez, care a oferit o sumă de bani, cu titlu de mită, unui polițist de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiș, Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier II.

În cauză, agentul de poliţie de frontieră a formulat la Serviciul Județean Anticorupţie Mehedinţi un denunț telefonic prin care semnala faptul că, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat conducând un autoturism un cetățean albanez, însoțit de un conațional, care au oferit bani pentru a li se permite accesul în România, fără a îndeplini condițiile legale de intrare, unul dintre având semnalare interdicție intrare în spațiul Schengen emisă de autoritățile din Olanda.

În urma sesizării, s-a întocmit dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, pentru săvârşirea infracţiuni de dare de mită, fiind organizată şi desfăşurată acţiunea de prindere în flagrant”, au comunicat ofițerii DGA.

Articolul precedentMinistrul demis al Dezvoltării, după scandalul de la audieri și votul negativ: „Nu accept să fiu judecat de PSD!”
Articolul următorSRI Oradea dă o clădire Palatului Copiilor din municipiu