Palatul Copiilor din Oradea se mută în curtea Serviciului Român de Informații din municipiu. Actul care parafează acest lucru a devenit public ieri, după publicarea în Monitorul Oficial. Astfel, prin Hotărâre de Guvern, a fost aprobată transmiterea imobilului din Oradea, Parcul Petofi Sandor 17 – 19, din administrarea Serviciului Român de Informații în Administrarea Ministerului Educației și Cercetării – către Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, „în vederea realizării de activități extrașcolare”.

Predarea se va efectua prin protocol, în termen de 30 de zile de la intarea în vigoare a acestei hotărâri. Imobilul cu care tocmai s-a împroprietărit Palatul Copiilor are o suprafață de 1.709 metri pătrați, pe care se află o construcție compusă doar din parter, de 136 metri pătrați. Terenul a făcut parte dintr-un lot de peste 7.000 de metri pătrați, pe care sunt situate și alte clădiri.

Predarea imobilului probabil are legătură cu decizia de restructurare luată la nivel național anul trecut. Din septembrie 2019, SRI a anunțat că s-a renunțat la organizarea județeană și s-a restructurat „în format regional”. Bihorul aparține de Direcția Română de Informații (DRI) Transilvania Vest, cu sediul la Cluj-Napoca, alături de Sălaj și Cluj.

Articolul precedentCetățean albanez judecat pentru dare de mită după ce a încercat să își plătească intrarea în țară
Articolul următorRemorcherele românești, jaf de 20 milioane euro