Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a reușit să creeze locul de muncă perfect:
nu trebuie să ai vreo competență sau să depui vreun efort, dar ți se mărește constant salariul și ți se acordă bonusuri de performanță. Fericita câștigătoare a acestui job este Cristina Arghir, fosta cumnată a primarului Negoiță. 

În 2017, Arghir a devenit preşedintele Consiliului de Administraţie al firmei Internet şi Tehnologie S3, aflată în subordinea Consiliului Local al Sectorului 3. Practic, este o companie de casă a Primăriei și funcţionează aproape exclusiv în baza contractelor pe care instituția condusă de Robert Negoiță i le atribuie.

Deși e ridicol să vorbești despre performanță în cazul unei firme care primește contracte și încasează bani doar pentru că există, Consiliul Local al Sectorului 3 a votat acordarea unor bonusuri de până la 10 % din profit pentru membrii Consiliului de Administrație. Din postura de președinte, Arghir a primit dreptul la cea mai mare recompensă: aproximativ 160.000 de lei (35.000 de euro).

În aceeași ședință s-a votat și majorarea salariului lunar încasat de Cristina Arghir de la 8.000 la 12.000 de lei, măsura fiind susținută, inclusiv printr-o luare de cuvânt, de primarul Robert Negoiță: „Noi discutăm de nişte oameni care şi-au dedicat viaţa şi activitatea unor societăţi care, întâmplător, sunt ale primăriei şi consider că trebuie să fie remuneraţi!“.

Conform raportului de activitate al firmei Internet şi Tehnologie S3, în anul 2018 Consiliul de Administrație pe care Cristina Arghir îl conduce s-a întrunit o dată pe lună.


Scurtul drum de la croitorie la industria IT


În anul 2010, Cristina Arghir era studentă la Academia de Studii Economice şi tocmai îşi dăduse demisia de la compania de telefonie mobilă unde se ocupa de relaţia cu clienţii. Avea 23 de ani şi se hotărâse să înceapă prima afacere pe cont propriu: un atelier de croitorie. Sediul îl stabilise chiar la parterul hotelului RIN, deţinut de iubitul surorii sale de 18 ani, Sorina. Bărbatul se numea Robert Negoiţă şi avea atunci 37 de ani, fiind deputat PSD de Teleorman.

Continuare pe Recorder.ro

Articolul precedentLovitura finală pentru Kovesi. Toader și CSM, aviz OUG-ului care pune capăt planurilor fostei șefe DNA
Articolul următorOrban a deschis un nou front cu Jean-Claude Juncker și George Soros.