Arafat, despre valul cinci al pandemiei: „Impactul nu e unul major”

Varianta Omicron a devenit dominantă și la noi în țară.

Raed Arafat a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, că valul cinci al pandemiei de coronavirus nu este unul major și nu a impus suplimentarea paturilor în spitale. Cu toate acestea, șeful DSU a menționat faptul că dacă numărul cazurilor pozitive este într-o continuă creștere, și numărul persoanelor internate la terapie intensivă o să crească.

„Astăzi am avut 43 de pacienţi noi în terapie intensivă. Sunt zile în care avem doi pacienţi noi în terapie intensivă sau sunt zile în care avem 20 sau 30, dar astăzi am avut 43. (…) Dacă va continua impactul pe terapie intensivă (…), normal că ăsta e un semnal de alarmă că există un impact serios, mai ales că avem persoane nevaccinate vulnerabile”, a precizat Raed Arafat, relatează g4media.ro.

Peste 16.000 de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore

De asemenea, secretarul de stat a mai precizat că nu toate formele sunt cauzate de Omicron, acesta menționând că există și forme cauzate de varianta Delta.

„Rolul nostru este să ne pregătim să creştem capacitatea, dacă este nevoie, constant”, a mai precizat șeful DSU.

Mai mult, Arafat a dat asigurări că nu vor exista restricții suplimentare, dar a amintit că e nevoie ca populația să respecte măsurile care sunt deja în vigoare. Reamintim că din 8 ianuarie, masca de protecție ( de tip medical sau FFP2) este obligatorie atât în interior, cât și în exterior.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.610 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, iar la ATI sunt internate 530 de persoane, cu 43 mai mult decât în ziua anterioară. De la debutul pandemiei și până astăzi, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 1.944.916 cazuri de COVID-19, dintre care 1.793.668 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 59.385 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, în România au fost administrate 16,2 milioane de doze de vaccin. De asemenea, 7,9 milioane de români s-au vaccinat (41% din populație) cu schema completă.

Arafat, despre valul 5. „Se caracterizează printr-un număr mare de cazuri”

Articolul precedentMinistrul Educației susține dreptul profesorilor la o salarizare motivantă
Articolul următorUn „fotograf profesionist” căuta minore pentru prostituție. A anunțat totul pe OLX, fără nicio jenă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.