Gabriela Firea (Facebook)

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES), Gabriela Firea, a transmis că este nevoie de un parteneriat solid între instituțiile statului și diversele ONG-uri care țin legătura cu tinerii și copiii aflați în grija statului, pentru ca aceștia să nu mai fie supuși abuzurilor chiar de cei care, în teorie, ar trebui să îi protejeze și să îi educe.

„Copiii aflaţi în grija statului trebuie ascultaţi, ajutaţi şi protejaţi. Putem face asta doar printr-un parteneriat solid între instituţiile statului şi organizaţiile care ţin legătura cu aceşti copii. Am făcut zilele trecute un apel către profesioniştii şi specialiştii cu experienţă în sistem. Nu trebuie să se mai repete cazurile de abuz, violenţe sau adolescente care devin mame prea devreme”, a scris ministrul Familiei, finalul săptămânii trecute, două cadre didactice, un profesor și o educatoare, ambii din județul Suceava, au fost arestați pentru 30 de zile, ca urmare a unor agresiuni sexuale în care au fost implicați minori.

Dacă profesorul (59 de ani), care predă biologia, potrivit presei locale, i-a făcut avansuri sexuale unei elevei de 14 ani, în cazul educatoarei (51 de ani) situația este revoltătoare, căci aceasta ar fi fi violat trei fetițe, dintre care două sunt surori. Fapta acesteia a ajuns la cunoștința poliției după ce tatăl celor două surori a vrut să se răzbune, incendiindu-i educatoarei autoturismul.

Citește și D.G.A.S.P.C. Sector 1 înghețat în timp, părăsit, prăfuit, parcă intenționat lăsat în paragină

Articolul precedent(Video) Percheziţii la persoane bănuite de infracţiuni la regimul silvic
Articolul următorRafila, despre numărul mare de cazuri Covid. „Am ajuns la 90.000 teste într-o zi”