CCR analizează sesizarea USR în privința numirii lui Stănescu la ANRE

Experiența fostului parlamentar Alexandru Stănescu este aceea că a fost vice și președinte al unei comisii parlamentare, dar fără vreo legătură cu domeniul specific ANRE-ului, ci pentru „agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice”.

Curtea Constituțională a României (CCR) analizează, astăzi, sesizarea depusă de către USR în urma numirii lui Alexandru Stănescu în Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), potrivit CCR.

Pe ordinea de zi a ședinței CCR de astăzi se află „Sesizare referitoare la neconstituționalitatea Hotărârii Parlamentului nr.49/2021 privind numirea unui membru în Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, sesizare formulată de Liderul Grupului Parlamentar al Partidului Uniunea Salvați România”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a subliniat că experiența lui Alexandru Stănescu a contat în cazul propunerii venite din partea social democraților. „Este un fost parlamentar, mi se pare două mandate, a fost preşedinte şi de comisie. A contat foarte mult că este unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de parlamentare”, preciza la acel moment Ciolacu.

Într-adevăr, Stănescu a fost vice și președinte al unei comisii parlamentare, dar fără vreo legătură cu domeniul specific ANRE-ului, ci pentru „agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice”.

Reamintim că în 14 decembrie 2021, Alexandru Stănescu a fost numit membru în Comitetul de Reglementare al ANRE, însă fără să fi fost audiat de comisiile de specialitate.  

Deputatul USR Cristina Prună afirma, în plen, că ceea ce face noua majoritate, prin această numire, este să transforme ANRE „într-o afacere de familie”. „Ştiţi foarte bine că domnul Stănescu este fratele secretarului dumneavoastră general (n.r. Paul Stănescu). Va câştiga undeva între 6 şi 8.000 de euro pe lună nemeritaţi, iar CV-ul domnului Stănescu, care a terminat mecanică agricolă, şi nu este o ruşine lucrul acesta, dar problema este că nu îl califică sub nicio formă pentru această funcţie atât de importantă.

Practic, Comitetul de Reglementare al ANRE, prin deciziile pe care le ia, are un impact direct în facturile pe care oamenii le plătesc la energie şi gaze naturale şi chiar şi la energia termică”, afirma Cristina Prună.  


Marcel Ciolacu îl susține pe Stănescu la ANRE

Articolul precedentOMS: „Omicron provoacă spitalizări și decese”
Articolul următorExclusiv! Concurs de angajare cu dedicație pentru membrii de partid. Primăria Capitalei s-a întors la comunism