Nereguli la Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”

Curtea de Conturi a găsit o multitudine de nereguli în urma auditului

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a anunțat descoperirile făcute de Curtea de Conturi la Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”, instituție aflată în subordinea Primăriei Sectorului 5.

La doar o zi după ce am scos la iveală existența bunurilor în valoare de 493 de mii de euro achiziționate de Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” și depozitate în Piața Ferentari, Curtea de Conturi confirmă numeroase nereguli la Centrul Cultural, după ce a efectuat verificări în timpul misiunii de audit

Cristian Popescu Piedone, Primar Sector 5

Acesta a precizat, pe Facebook, că este vorba de milioane de euro, ce în loc să fie folosiți pentru comunitate, au fost „aruncați pe fereastră”.

Vezi aici Raportul de audit și procesul verbal al Curții de conturi.

Printre abaterile pe care le-a constatat Curtea de Conturi se numără:

– încheierea unui număr de 40 de acorduri de parteneriat cu asociații și fundații pentru finanțarea nerambursabilă a unor programe, proiecte și acțiuni culturale în valoare totală de 10.346.096 lei (aproximativ 2.112.000 de euro), cu nerespectarea prevederilor O.G. nr. 51/1998;

– angajarea nelegală a unor cheltuieli în sumă de 3.673.576 lei (aproximativ 750.000 de euro), prin încheierea a 5 contracte/ acorduri de parteneriat la finele anului 2019, prin încălcarea principiilor anualității și echilibrului bugetar;

– înregistrarea eronată în evidența contabilă a sumei totale de 2.427.951 lei (aproximativ 496.000 de euro), reprezentând finanțare neutilizată la 31.12.2019, virată la bugetul local al Sectorului 5, precum și raportarea în contul de execuție bugetară întocmit la aceeași dată a unor cheltuieli efective majorate, în mod eronat, cu suma de 3.282.092 lei (aproximativ 670.000 de euro) față de cheltuielile înregistrate în contabilitate.

– angajarea defectuasă a resurselor financiare ale instituției (673.782 lei), în achiziții de consumabile de papetărie.birotică la preșuri supraevaluate și în neconcordanță cu necesarul real, atât în ceea ce privește cantitățile comandate, mult supradimensionate, cât și în ceea ce privește structura sortimentală a acestora, potrivit notei de informare a Curții de Conturi.

„V-am promis transparență. Meritați să știți unde au mers banii dumneavoastră. Vă asigur că la Primăria Sectorului nu vor mai exista astfel de abateri. În perioada următoare, conducerea Curții de Conturi va analiza constatările și va întreprinde măsurile legale ce se impun în vederea remedierii abaterilor constatate”, a concluzionat primarul Cristian Popescu Piedone.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentCiolacu e nemulțumit de sumele repartizate primăriilor și îi scrie lui Iohannis o scrisoare
Articolul următorCând rămâne fără promisiuni, PNL promite manuale școlare