Activitate intensă a polițiștilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) ieri, când au fost organizate acțiuni pentru a prinde în flagrant două persoane care au încercat să îi momească pe oamenii legii cu câteva mii de lei pentru ca aceștia să uite de niște dosare penale. Au fost prinși în flagrant un bucureștean, dar și un vrâncean. Cei doi sunt cercetați acum pentru dare de mită.

Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti și Județul Ilfov (DAMBJI), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au prins în flagrant o persoană fără calitate specială, cu prilejul remiterii sumei de 8.000 lei unui ofițer de poliție din cadrul IPJ Ilfov – Poliția Stațiunii Snagov, martor denunțător, pentru ca acesta să propună o soluție de clasare în cadrul unui dosar penal în care inculpatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Dosarul s-a constituit în urma denunțului depus la DAMBJI de către lucrătorul de poliție cu privire la faptul că, în luna septembrie 2019, cu ocazia audierii bărbatului cercetat, acesta i-a promis suma de 2.000 de lire în scopul sus-menționat. Ca urmare a audierii, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov a dispus față de persoana în cauză punerea în mișcare a acțiunii penale și cercetarea sub măsura controlului judiciar, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

La documentarea cazului, lucrătorii Direcției Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov au beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic din cadrul DGA”, se arată într-un comunicat.

Cazul de la Vrancea este similar, însă suma oferită polițistului drept mită e ceva mai mică, după buget. Acest al doilea șofer cu probleme penale este cercetat în stare de libertate.

„Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Antcorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vrancea, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 34 de ani din județul Vrancea, după ce a remis suma de 5.000 lei unui agent de poliţie din cadrul compartimentului rutier al Poliţiei Municipiului Adjud, pentru ca acesta să îl favorizeze pe timpul derulării anchetei într-un dosar penal în care făptuitorul era cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului.

În data de 13.12.2019, polițistul a sesizat D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea cu privire la faptul că bărbatul s-a prezentat la locul său de muncă şi i-a propus să accepte primirea sumei de 5.000 de lei pentru a nu mai continua cercetările şi a nu-i mai întocmi dosar penal după ce, în ziua precedentă, făptuitorul fusese depistat conducând pe drumul public o autoutilitară având o concentraţie de 0,63 mg/ litru alcool pur în aerul expirat.

Deşi agentul de poliție a refuzat fără echivoc propunerea făptuitorului, acesta a insistat solicitându-i întrevederi atât în ziua de 14, cât şi în ziua de 16 decembrie a.c., fiind refuzat de fiecare dată. Ieri, în jurul orei 14.00, făptuitorul s-a prezentat din nou la locul de muncă al denunţătorului cerându-i o întrevedere, ocazie cu care a fost prins în flagrant în timp ce remitea denunţătorului suma de 5.000 de lei în scopul menţionat”, a precizat DGA.

Articolul precedentDublarea alocațiilor depinde de Iohannis. Proiectul a trecut azi de plenul Camerei Deputaților
Articolul următorÎncă trei secretari de stat în Guvernul Orban. Liberalii au propriul medic Pintea la Sănătate