Vot Parlament

Parlamentarii au votat astăzi proiectul care prevede că, de anul următor, alocațiile de stat se vor dubla. Nu au fost voturi împotrivă, 179 de parlamentarii fiind pentru, în vreme ce alți 29 s-au abținut. Pasul următor este însă promulgarea actului normativ, de către preşedintele Klaus Iohannis.

Din 2020, cuantumului alocaţiei ar urma să fie în sumă de 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani și 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Dacă din acest an alocația a fost mărită ca urmare a inițiativei parlamentarilor liberali, acum, amendamentul pentru dublarea alocaţiilor a fost propus de PSD, prin preşedintele Comisiei pentru muncă, deputatul Adrian Solomon. În prezent, copiii de până la doi ani primesc o alocaţie de 300 de lei pe lună, iar cei de până la 18 ani primesc 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau în 2018.

Articolul precedentȘeful Serviciului Sistematizări din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită. Ancheta a pornit după o sesizare
Articolul următorCât mai merge mita pentru a ascunde un dosar penal: unii dau 5.000, alții se îndură să ofere 8.000 de lei! Polițiștii de la DGA i-au prins pe suspecți în flagrant