subventii partide
indemnizație

Un subcomisar de poliție, fost șef al Serviciului Sistematizări din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB) – Brigada Rutieră, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție, într-un dosar în care în urmă cu două luni a fost pus sub control judiciar. Pe scurt, acesta ar fi acceptat o vacanță la un hotel de 4 stele în Poiana Brașov, urmând ca, în schimb, să intervină într-un dosar penal. „Amicul” care i-a făcut favorul vacanței era cercetat într-un dosar penal infracțiuni de circulație, deschis la Poliția Stațiunii Poiana Brașov.

Ieri, atât polițistul cât și cea de-a doua persoană au fost trimise în judecată. „Ofițerii de poliție judiciară din cadrul D.G.A.- Serviciul Județean Anticorupție Brașov au finalizat cercetările iar procurorul de caz din cadrul din cadrul D.N.A. – Serviciul Teritorial Anticorupție Brașov, a emis, la data de 16.12.2019, rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unui polițist cu funcție de conducere din cadrul D.G.P.M.B. – Brigada Rutieră, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influenţă şi dare de mită, precum și a unei alte persoane, fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influenţă şi dare de mită.

În fapt, cursul lunii octombrie, polițistul cu funcție de conducere, la cererea celeilalte persoane, anchetată într-un dosar penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei, ar fi promis că își va folosi influenţa dată de funcţia sa de şef în cadrul D.G.P.M.B. – Brigada Rutieră, pentru a-i determina pe colegii săi din cadrul Poliţiei Staţiunii Poiana Braşov care instrumentau cauza respectivă să propună soluția de clasare a dosarului.

Pentru „serviciile” sale, inculpatul ar fi primit de la celălalt inculpat un sejur în valoare de 1.100 lei la un hotel de patru stele situat în staţiunea Poiana Braşov, pentru faptul că ar fi intervenit la colegii săi din Brașov. De menționat este faptul că, în dosarul Poliției din Poiana Brașov, celălalt inculpat era cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, în condițiile în care, anterior, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce, ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni de conducere sub influența alcoolului.

Concret, pe 18 octombrie, data la care celălalt inculpat era citat pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect, polițistul în cauză s-a dus la Poliţia Staţiunii Poiana Braşov unde ar fi discutat cu mai mulţi colegi, printre care şi cu cel care instrumenta cauza respectivă, încercând să îi facă pe aceștia să dea o soluție de clasare.

În acelaşi context, inculpatul polițist a promis poliţistului care instrumenta cauza respectivă ajutorul său ori de câte ori se va afla în Bucureşti şi va avea nevoie, precum şi un calculator pentru instituţia în care lucra, ce urma a fi donat de celălalt inculpate.

În cauză s-a dispus instituirea popririi asiguratorii asupra conturilor bancare aparținând inculpatului polițist în vederea confiscării speciale. De asemenea, s-a mai dispus instituirea unor măsuri asiguratorii, în vederea confiscării extinse, asupra sumelor de bani existente în conturile curente/de economisire/depozite etc., asupra tuturor instrumentelor de plată și asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin aceluiași inculpate și unei alte persoane.

Cazul a fost instrumentat ca urmare a unei sesizari formulată către D.G.A.-Serviciul Județean Anticorupție Brașov iar ulterior, în baza ordonanțelor de delegare ale procurorului competent, lucrătorii D.G.A. – S.J.A. Brașov au desfășurat activități de cercetare penală”, transmite Direcția Generală Anticorupție.

Articolul precedentGabriela Firea citează din Henry Ford după ce a fost aleasă președintele PSD București
Articolul următorDublarea alocațiilor depinde de Iohannis. Proiectul a trecut azi de plenul Camerei Deputaților