Premierul Ludovic Orban a semnat astăzi deciziile de numire în funcție a trei secretari de stat. Este vorba despre Daniela Nicolescu – secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Vasile Lucian Pintea și Romică Andrei Baciu – secretari de stat la Ministerul Sănătății

Daniela Nicolescu este membru de bază al PNL București și nu este unica din familie pusă pe funcție din Guvernul Orban. Potrivit G4media, fiul acesteia, Radu Nicolescu, a fost numit în urmă cu ceva timp consilier de stat al premierului Orban.

Medicul Pintea este șeful serviciului județean de medicină legală din Bistrița-Năsăud, în timp ce Andrei Baciu este un nume ceva mai cunoscut la nivel național. Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” Baciu a fost propus în 2015 de către premierul de atunci, Dacian Cioloș, pentru funcția de ministru al Sănătății. Andrei Baciu era pe atunci medic rezident, însă propunerea a fost retrasă după câteva ore. Din noiembrie, Andrei Baciu a ocupat funcția de consilier al ministrului Sănătății.