Sursa foto: Twitter

Într-o conferință de presă la București, comisarul european Thierry Breton a menționat importanța imunizării împotriva noului coronavirus. Demnitarul european a afirmat că pandemia poate fi învinsă dacă cetățenii vor lupta împreună pentru acest lucru și se vor vaccina.

În egală măsură, comisarul european a amintit că pe lângă vaccinare, certificatul verde reprezintă un alt instrument de combatere a pandemiei. El a amintit că tot mai multe state din Uniunea Europeană au decis să ia măsuri mai dure pentru a limita răspândirea Covid-19.

Thierry Breton: „ Este nevoie de curaj politic”

Comisarul a dat ca exemplu Austria, unde persoanele nevaccinate nu pot ieși din casă. De asemenea, în Germania dacă nu ești vaccinat nu poți merge la locul de muncă. „Statele membre UE iau măsuri extrem de dure acum (…) Este nevoie de curaj politic ”, a declarat comisarul, relatează Digi24.

Thierry Breton a transmis un mesaj tuturor românilor, în această perioadă critică pentru țara noastră. „Suntem europeni cu toții, avem aceleași valori și trebuie să luptăm împotriva pandemiei.Este extrem de important să ne vaccinăm și să avem certificatul verde pentru a merge la școală, la restaurant și la discotecă. E normal să ezitați, dar este datoria voastră.”, a mai precizat comisarul european.

Thierry Breton a avut o întâlnire cu mai mulți lideri politici de la noi unde s-a discutat despre situația îngrijorătoare generată de COVID-19. De asemenea, comisarul se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și Cseke Attila și Nicolae Ciucă.

România a primit, la jumătatea lunii octombrie, vizita unei delegații OMS pentru a vedea ce se întâmplă, într-o țară unde populația are acces la vaccinare și nu o face. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății s-au arătat foarte îngrijorați de faptul că spitalele din România sunt supraaglomerate cu pacienți infectați cu COVID. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor, a declarat în acea perioadă că medicii din România „sunt obosiți”, iar pacienții sunt tratați în containere.

„Resursa umană, corpul medical, este sub o presiune uriașă, suntem obosiți, suntem copleșiți, tratăm pacienți în corturi și containere. Trebuie să recunoaștem, să ne asumăm că avem resurse limitate”, a spus Daniel Coriu în perioada respectivă, relatează Digi24.

România, vizitată de un comisar european, în contextul ratei mici de vaccinare: „O barieră în calea redresării depline”

Articolul precedentMajestatea Sa Margareta critică dur criza politică din România
Articolul următorArafat: “Certificatul verde reprezintă o protecție a comunității”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.