Sursa foto: Antena 3
Sursa foto: Antena 3

Raed Arafat, a declarat, joi, la întâlnirea cu comisarul european Thierry Breton, că soluţiile prin care putem combate pandemia rămân vaccinarea și certificatul verde.

Aceste soluţii, gratuite şi accesible populaţiei au ca efect şi ca scop limitarea efectelor pandemiei.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că România are norocul de a fi stat membru al Uniunii Europene, iar UE s-a implicat şi continuă să se implice activ pentru a asigura populaţiei tot ce este nevoie, din punct de vedere al prevenției și combaterii pandemiei.

Vreau să subliniez anumite aspecte. Norocul în care ne aflăm prin faptul că suntem în UE, și faptul că facem parte dintr-o familie, care a reuși să asigure pentru cetățenii ei tot ce au nevoie, din punct de vedere al prevenției și combaterii acestei boli”, a declarat Raed Arafat.

Arafat: “Vaccinarea reprezintă responsabilitate, siguranţă şi o unică soluţie”

Vaccinul a fost pus la dispoziția tuturor țărilor membre prin achiziție centralizată, solidaritate, toate mecanismele posibile, astfel încât orice cetățean european să poată să acceseze această soluție fără limita și fără să fie condiționat”, a adăugat Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Mai mult, Arafat a menţionat că România a fost printre țările care au pus la dispoziția populației această soluție încă de la început. Statul nostru s-a clasat în fruntea țărilor europene, în prima fază a vaccinării. Cu toate acestea, situaţia în care ne aflăm în prezent, necesită o acțiune imediată.

Sunt două mecanisme de lucru la acest moment: vaccinarea și certificatul verde. Certificatul verde este o unealtă, un mecanism prin care se face o limitare a răspândirii bolii și o protecție a comunității. Chiar dacă pentru unele persoane efectele acestui certificat nu sunt plăcute. Dar este un lucru temporar, nu va fi permanent”, a mai precizat șeful DSU.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat azi (18 noiembrie) 3.076 de noi cazuri de Covid

În ultimele 24 de ore au fost raportate 256 de decese. La acestea se adaugă 76 produse anterior, dar raportate astăzi.

Numărul total de cazuri urcă astfel la 1.755.179. Dintre persoane, 54.343 au decedat, iar 1.613.583 au fost declarate vindecate.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 676 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Articolul precedentComisarul european Thierry Breton, mesaj pentru țara noastră: „E nevoie de curaj politic”
Articolul următorAdevărata metastază de la Spitalul Colțea Interesele personale contra pacienților. Document
Jurnalist full-time / Pesimist part-time