Foto: Facebook

Doar câteva ore ne despart de dezbaterea finală a campaniei prezidențiale, însă aceasta a fost stabilită pe principiul Iohannis vs Iohannis. Actualul președinte în exercițiu a refuzat categoric să fie prezent la o dezbatere în compania contracandidatului său din turul doi al alegerilor, Viorica Dăncilă. A stabilit că va face o dezbatere în cadrul căreia să îi lase pe alții să îl chestioneze, în niciun caz să poarte discuții cu Viorica Dăncilă, candidatul PSD.

Așa că mâine seară, tot poporul ar trebui să îl poată vedea pe Klaus Iohannis răspunzând la întrebări mai mult sau mai puțin incomode, însă în fața unor persoane pe care le-a ales chiar dumnealui. Or tocmai aici ar fi una dintre probleme, potrivit Vioricăi Dăncilă. Aceasta a atras atenția că a aflat „pe surse” că cei chemați de Iohannis la dezbatere ar fi fost abordați de persoane angajate la Administrația prezidențială.

Am văzut astăzi în presă că mai mulți dintre cei care au fost invitați la evenimentul candidatului PNL, Klaus Iohannis, au fost sunați de la Administrația Prezidențială. Președintele trebuie să lamurească urgent dacă este adevărată această informație și, dacă da, de câte ori a folosit resurse ale Administrației Prezidențiale în organizarea propriei campanii electorale.

Este inacceptabil ca Președintele României să apeleze la fonduri bugetare sau la oameni plătiți de contribuabili pentru a organiza activități de natură electorală, adică în folos politic propriu. Așteptăm aceste lămuriri din partea candidatului PNL”, scrie Viorica Dăncilă, într-o nouă încercare de dialog cu Klaus Iohannis.

Dezbaterea dorită de președintele în exercițiu va avea loc mâine de la ora 19.00 și va permite întrebări doar din partea invitaților. Potrivit G4Media.ro, ar fi confirmat prezența Ion M. Ioniță (Adevărul), Cristian Leonte (Pro TV), Radu Tudor (Antena 3), Cristina Șincai (România TV), Moise Guran (Europa FM) și Cristian Pârvulescu (SNSPA).

Aceeași sursă scrie că lista urmează a fi completată cu încă 3 sau 4 jurnaliști și analiști politici, posibil Cosmin Prelipceanu (Digi24.ro), Cristian Tudor Popescu (Digi24), Alina Manolache (Digi24.ro), Denise Rifai (Realitatea TV), Claudiu Popa (Realitatea TV), Marilena Mititelu (Realitatea TV) Tudor Mușat (Europa FM), Cristian Pantazi (G4Media.ro), Dan Tăpălagă (G4Media.ro), Clarice Dinu (HotNnews.ro), Liviu Avram (Adevărul.ro), Dumitru Borțun (SNSPA), Adriana Nedelea (Libertatea.ro), Magda Grădinaru (Ziare.com), Ioana Ene Dogioiu (Ziare.com), Silviu Mănăstire (B1TV).

Dezbaterea se va desfășura în incinta Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) „într-un spațiu neutru politic dar, în același timp, reprezentativ pentru societatea românească, respectiv în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”.

Subliniem încă o dată importanța comunicării publice oneste, deschise, echilibrate, care să atingă teme esențiale privind modul în care funcționează instituțiile politice din România, modul în care s-a derulat mandatul actual al Președintelui României, precum și direcțiile și prioritățile care pot contribui la viitorul țării.

Detaliile dezbaterii din 19 noiembrie vor fi comunicate public imediat după ce acestea vor fi agreate de toate părțile implicate în organizarea acestui eveniment”, se arată într-un comunicat al SNSPA.

Articolul precedentOrban promite că vor fi plătite salariile și pensiile, cu o excepție. Cei angajați pe sistemul de pile, cunoștințe și relații vor fi tăiați de la porție, urmând a fi dați afară
Articolul următorAgentul guvernamental la CJUE a fost înlocuit. Omul propulsat acum un an de Viorica Dăncilă a dorit să plece